Dianthus Super Trouper Diwali

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Super Trouper Diwali is een compacte en kleurrijke anjer die bloeit met prachtige dubbele bloemen in verschillende tinten roze, rood en wit. Deze plant heeft een lange bloeiperiode en is ideaal voor in bloembakken, borders of rotstuinen. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Dianthus Super Trouper Diwali gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die een vrolijke sfeer brengt in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bloeiende plant die bloemen produceert in verschillende kleuren. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -12 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch. In de lente zal de plant weer uitlopen en groeien.

  Ja, de Dianthus Super Trouper Diwali is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en robuuste plant die weinig verzorging nodig heeft, zoals regelmatig water geven en bemesten. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om zich uit te spreiden en dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Overbevolking kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  De Dianthus Super Trouper Diwali groeit het beste in de volle zon, maar kan het ook redelijk goed doen in gedeeltelijke schaduw. Zorg er wel voor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en kan het groeiproces vertragen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één of twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemdrainage. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te langdurig in het water staan. Het is vaak beter om dieper te bewateren dan oppervlakkig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgen de bloemen voor bestuiving en verrijken ze de bodem met voedingsstoffen wanneer ze afsterven. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan dus bijdragen aan een gezondere omgeving voor verschillende dieren en planten.

  Deze plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 weken. Daarna zal de bloei langzaam afnemen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de Dianthus Super Trouper Diwali is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Eetbare planten moeten specifiek aangegeven worden als veilig voor consumptie.

  Ja, de tuinplant heeft het vermogen om geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar de plant groeit.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of zieke takken en knip de plant terug tot ongeveer 5-10 cm boven de grond. Het snoeien kan het beste in het voorjaar of na de bloei plaatsvinden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Gebruik eventueel potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben het liefst goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Dianthus Super Trouper Diwali gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge grond. Ideaal is een standplaats met ochtendzon en wat bescherming tegen de hete middagzon.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint en dat de grond goed gedraineerd is. Knip dode of beschadigde delen van de plant af in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar en de zomer een keer per maand voeding speciaal voor bloeiende planten.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen. Gebruik een allround meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost. Het wordt aangebracht rond de planten en moet regelmatig worden vernieuwd om de voordelen te behouden.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende en voedzame grond met een neutrale tot licht alkalische zuurgraad (pH tussen 6,5 en 7,5). Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde kan helpen bij een optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op ongedierte en indien nodig actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Het is raadzaam om preventieve maatregelen te nemen, zoals het creëren van een gezonde groeiomgeving voor de planten.

 • Omschrijving

  Dianthus Super Trouper Diwali is een compacte en kleurrijke anjer die bloeit met prachtige dubbele bloemen in verschillende tinten roze, rood en wit. Deze plant heeft een lange bloeiperiode en is ideaal voor in bloembakken, borders of rotstuinen. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Dianthus Super Trouper Diwali gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die een vrolijke sfeer brengt in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.