Dianthus Super Trouper Salmon Pink

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus Super Trouper Salmon Pink is een prachtige en compacte plant met zalmroze bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van het voorjaar tot het najaar. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. De Dianthus Super Trouper Salmon Pink heeft een sterke groei en is gemakkelijk te onderhouden. Een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij extreme vorst. Snoei de plant pas in het voorjaar om vorstschade te voorkomen.

  Dianthus Super Trouper Salmon Pink is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste grondsoorten en weinig last heeft van ziektes of plagen. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond en mooi te houden.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig water en voeding te geven voor optimale groei.

  De Dianthus Super Trouper Salmon Pink groeit het beste in de volle zon, maar kan ook een beetje schaduw verdragen. Een plek met minstens een paar uur direct zonlicht per dag wordt aanbevolen voor de beste groeiresultaten. Overmatige schaduw kan ervoor zorgen dat de plant minder bloemen produceert.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. De bloemen worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun aantrekkelijke geur en kleur.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast helpt deze plant om de bodem te verbeteren en kan het een schuilplaats bieden voor kleine dieren. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit.

  Deze plant begint te bloeien in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer en de grond goed te laten drogen tussen gietbeurten.

  Nee, de bloemen van de Dianthus Super Trouper Salmon Pink zijn niet geschikt om te eten. Het is beter om deze plant enkel te bewonderen in de tuin. Eet enkel planten die specifiek voor consumptie gekweekt zijn.

  De "Dianthus Super Trouper Salmon Pink" heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld voor decoratief gebruik in de tuin. Wil je geluidsdempende planten, dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld bamboe of coniferen.

 • De Tuinplanten snoeien in het voorjaar of na de bloei om de plant compact en gezond te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen en dun de plant indien nodig uit om lucht en zonlicht toe te laten. Snoei tot net boven de bladeren om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Dianthus Super Trouper Salmon Pink heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten om de beste resultaten te behalen. Het regelmatig bijvullen van voedingsstoffen in de potgrond zal de plant helpen gedijen.

  De Tuinplanten gedijen het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemvruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei en bloei.

  De Dianthus Super Trouper Salmon Pink gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze tuinplant kan goed groeien in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  Zorg voor een goede winterbescherming door de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren. Plaats een beschermende structuur zoals een koude kas of tunnelkas rondom de plant. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  De Dianthus Super Trouper Salmon Pink heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, volg de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting. Bemest de plant in het voorjaar en mogelijk nog een keer halverwege het groeiseizoen voor optimale groei en bloei.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de bodem vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de planten beschermt tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze Tuinplant. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Dianthus Super Trouper Salmon Pink, kunt u gebruik maken van natuurlijke middelen zoals knoflookspray of neem olie. Daarnaast is het belangrijk om planten regelmatig te inspecteren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Tot slot kunnen ook roofdieren zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen ingezet worden als natuurlijke vijanden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Dianthus Super Trouper Salmon Pink is een prachtige en compacte plant met zalmroze bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van het voorjaar tot het najaar. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. De Dianthus Super Trouper Salmon Pink heeft een sterke groei en is gemakkelijk te onderhouden. Een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.