Lilium (Oriental Grp) 'Miss France'

Lilium (Oriental Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Lilium (Oriental Grp) 'Miss France' is een prachtige lelie met grote, geurende bloemen. De bloemblaadjes zijn crèmekleurig met roze strepen en een donkerroze hart. Deze lelie kan tot wel 1,5 meter hoog worden en bloeit in de zomermaanden. 'Miss France' is een echte eyecatcher in de tuin en zorgt voor een romantische uitstraling. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei van deze bijzondere lelie.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Lelies zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale behoeften. Ze hebben behoefte aan regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd natte voeten.

  Ja, Lilium (Oriental Grp) 'Miss France' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden, dus vermijd dit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Deze plant houdt niet van de felle zon en gedijt het beste op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus belangrijk om de plant op een geschikte plek te zetten waar de zonnestralen niet te intens zijn.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een warme en zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het minimaal 18 graden Celsius is. Te koude temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De Lilium (Oriental Grp) 'Miss France' bloeit meestal in de zomermaanden van juni tot augustus. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant ongeveer 2 tot 3 weken.

  Lelies zijn niet bekend om luchtzuiverende eigenschappen, maar ze kunnen wel de luchtvochtigheid verhogen. Andere kamerplanten zoals de Areca palm en de Vrouwentong worden meer aanbevolen voor luchtzuivering in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zorgen voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen.

 • Snoei de verwelkte bloemen regelmatig weg om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Verwijder ook dode bladeren en stengels om de plant gezond te houden. Gebruik hiervoor scherpe en schone snoeischaar om beschadigingen te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur om schade aan de wortels te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik eventueel meststoffen speciaal voor bloeiende kamerplanten om de groei te bevorderen.

  Lilium (Oriental Grp) 'Miss France' gedijt het beste in een goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale pH heeft en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  De Lilium (Oriental Grp) 'Miss France' heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef de plant af en toe plantenvoeding. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Af en toe kan de plant ook worden besproeid met water om de bladeren schoon te houden. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en groeit het beste op een lichte plek in de kamer. Zet de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat deze gelijkmatig belicht wordt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreem koude temperaturen onder de 10°C. Plaats de plant op een plek met stabiele temperaturen en vermijd tocht.

  De plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van verwarming of airconditioning, omdat deze de luchtvochtigheid kunnen verminderen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei en bloei. Het is aan te raden om gebruik te maken van speciale potgrond voor kamerplanten om de juiste zuurgraad te behouden.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezonde groei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof met een 10-10-10-verhouding of een speciale meststof voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

 • Omschrijving

  'Lilium (Oriental Grp) 'Miss France' is een prachtige lelie met grote, geurende bloemen. De bloemblaadjes zijn crèmekleurig met roze strepen en een donkerroze hart. Deze lelie kan tot wel 1,5 meter hoog worden en bloeit in de zomermaanden. 'Miss France' is een echte eyecatcher in de tuin en zorgt voor een romantische uitstraling. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei van deze bijzondere lelie.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.