Rosa Samba Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Samba Kordana is een compacte en laagblijvende roos die perfect is voor in een pot op het terras of balkon. De bloemen zijn groot, dubbelbloemig en hebben een prachtige rode kleur met een vleugje geel. Deze rozenstruik bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en verspreidt een heerlijke zoete geur. De plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer goed bestand tegen ziektes. De Rosa Samba Kordana is een echte blikvanger en brengt kleur en geur in elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk te onderhouden. Hij heeft regelmatig water en een lichte standplaats nodig. Daarnaast is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek waar hij dagelijks minstens 4 uur direct zonlicht krijgt. Indirect licht is ook acceptabel, maar vermijd te weinig licht.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen uit de pot.

  Deze plant houdt niet van direct felle zon, maar wel van een lichte plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek met gefilterd licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten waar het voldoende licht en warmte krijgt.

  Rosa Samba Kordana bloeit van mei tot en met september en bloeit gemiddeld 4-6 weken.

  Ja, als kamerplant heeft de "Rosa Samba Kordana" luchtzuiverende eigenschappen. De plant kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verzorgen en stofvrij te houden voor optimale prestaties.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor optimale groeiomstandigheden en bloei. Te warme of te koude temperaturen kunnen de groei van de plant beïnvloeden.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange scheuten terug om een compacte vorm te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet constant doorweekt is. Geef water aan de plant zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De Rosa Samba Kordana gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond mix voor kamerplanten is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Gebruik in de lente en zomer speciale voeding voor kamerplanten om de groei te bevorderen.

  De plant kan af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Regelmatig besproeien met water helpt ook bij het behouden van een frisse uitstraling.

  De plant heeft veel licht nodig en kan het best op een plek staan waar het direct zonlicht kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden. Vermijd te felle zon in de zomer om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor de Rosa Samba Kordana moet matig tot hoog zijn, tussen de 50-70%. Een lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen. Het regelmatig besproeien van de plant kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals de Rosa Samba Kordana is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt over het algemeen aanbevolen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met specifieke voedingsstoffen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot het einde van de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Rosa Samba Kordana is een compacte en laagblijvende roos die perfect is voor in een pot op het terras of balkon. De bloemen zijn groot, dubbelbloemig en hebben een prachtige rode kleur met een vleugje geel. Deze rozenstruik bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en verspreidt een heerlijke zoete geur. De plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer goed bestand tegen ziektes. De Rosa Samba Kordana is een echte blikvanger en brengt kleur en geur in elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.