Diascia Flying Colors Upright Orange

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Diascia Flying Colors Upright Orange is een opvallende plant met heldere oranje bloemen die rechtop groeien. Deze plant bloeit van het voorjaar tot aan de herfst en trekt veel vlinders en bijen aan. De compacte groeiwijze maakt hem perfect voor borders, potten en hanging baskets. Hij gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Met zijn levendige kleur voegt de Diascia Flying Colors Upright Orange een vrolijke en zomerse sfeer toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Diascia Flying Colors Upright Orange is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Planten kunnen wel wat vorst verdragen, maar het is beter om voorzorgsmaatregelen te nemen.

  De Diascia Flying Colors Upright Orange is eenvoudig in onderhoud en vereist minimale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt, en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Deze tuinplant is geschikt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

  De Diascia Flying Colors Upright Orange heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het planten in de tuin.

  De Diascia Flying Colors Upright Orange groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme, droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Over het algemeen kan de plant één à twee keer per week water nodig hebben.

  Ja, de plant Diascia Flying Colors Upright Orange trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen. Dit komt door de nectar die de bloemen produceren. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die wil bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, planten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze voedsel en schuilplaatsen bieden voor insecten en kleine dieren. Door verschillende plantensoorten in de tuin te hebben, kunnen verschillende diersoorten zich vestigen en bijdragen aan de biodiversiteit. Het is daarom aan te raden om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van mei tot oktober en heeft een lange bloeiperiode die tot wel 5 maanden kan duren. Het is een tuinplant die in de zomer veel kleur toevoegt aan de tuin.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed groeien in een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden.

  Nee, de Diascia Flying Colors Upright Orange is niet eetbaar. Het is een tuinplant die bedoeld is voor decoratieve doeleinden. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  De Diascia Flying Colors Upright Orange heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit met feloranje bloemen. Het is niet bekend dat deze plant geluid dempt in de tuin.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen. Snoei dode of beschadigde takken indien nodig.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant met zijn wortels in stilstaand water staat.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Gebruik een potmix met toegevoegde meststoffen voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig is. Een licht zure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  De "Diascia Flying Colors Upright Orange" houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te droog wordt. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en hangmanden.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met een dikke laag mulch om de wortels warm te houden. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte locatie staat om de kans op vorstschade te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant regelmatig voeding in het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, maar niet in de winter.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid, waardoor de plant gezond blijft. Gebruik een organisch mulch materiaal zoals houtsnippers of compost. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd contact met de stengels om verstikking te voorkomen.

  De Diascia planten hebben een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zure grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren, dus het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden. Het toevoegen van kalk kan helpen de pH-waarde te verhogen indien nodig.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren te inspecteren op tekenen van schade. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Het bewateren van de plant aan de basis en het verwijderen van dode bladeren kunnen ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Diascia Flying Colors Upright Orange is een opvallende plant met heldere oranje bloemen die rechtop groeien. Deze plant bloeit van het voorjaar tot aan de herfst en trekt veel vlinders en bijen aan. De compacte groeiwijze maakt hem perfect voor borders, potten en hanging baskets. Hij gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Met zijn levendige kleur voegt de Diascia Flying Colors Upright Orange een vrolijke en zomerse sfeer toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.