Diascia Flying Colors

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Flying Colors is een compacte en bloeiende plant met opvallende en kleurrijke bloemen die lijken op kleine orchideeën. Deze plant groeit goed in zowel de volle zon als in halfschaduw en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Diascia Flying Colors is ideaal voor borders, rotstuinen en containers. De plant trekt bijen en vlinders aan en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Diascia Flying Colors is geen groenblijvende plant en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een meerjarige plant die opnieuw zal bloeien in het voorjaar na de rustperiode in de winter. Deze plant is dus niet het hele jaar door groen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge winters te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag of afdekking. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en bloeit van het voorjaar tot het najaar.

  Ja, de Diascia Flying Colors is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Deze plant gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om oude bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Voor deze tuinplant heeft u ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg daarom voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is voordat je water geeft. In het algemeen is het beter om de planten dieper water te geven dan oppervlakkig en vaak.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die het produceert. Het is een populaire keuze voor tuinen om insecten aan te trekken.

  Ja, deze plant trekt bestuivende insecten aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor kleur en variatie, wat ook belangrijk is voor een gezonde biodiversiteit. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en mag op een zonnige plek geplant worden in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als hij in de volle zon staat.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft een beperkte geluidsdempende eigenschap vanwege de dichte groei en de aanwezigheid van bladeren en stengels die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, het effect zal niet significant zijn en mag niet als enige reden worden gebruikt om de plant aan te schaffen voor geluidsdemping. Het is belangrijk om andere methoden te overwegen voor geluidsisolatie.

 • Diascia Flying Colors kan het beste na de bloei licht teruggesnoeid worden om de plant compact te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op dode of beschadigde takken en deze te verwijderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Diascia Flying Colors gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De Diascia Flying Colors plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd felle middagzon. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin om deze optimaal te laten groeien.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen strenge vorst en koude wind. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de basis aan te brengen en eventueel af te dekken met een doek of speciale winterhoezen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd natte voeten.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd staan. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant regelmatig om een gezonde groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals de Diascia Flying Colors hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld over de grond rondom de plant.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat wat ruimte rond de stelen van de plant vrij. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Zorg er dus voor dat de bodem niet te zuur of te basisch is.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte zoals bladluizen, witte vlieg en spint. Bij een plaag kan een milde zeepoplossing of insecticide worden gebruikt om het probleem aan te pakken. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtstroom heeft en niet te dicht op andere planten staat om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  Diascia Flying Colors is een compacte en bloeiende plant met opvallende en kleurrijke bloemen die lijken op kleine orchideeën. Deze plant groeit goed in zowel de volle zon als in halfschaduw en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Diascia Flying Colors is ideaal voor borders, rotstuinen en containers. De plant trekt bijen en vlinders aan en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.