Fragaria x ananassa Fragoo F1

Fragaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fragaria x ananassa Fragoo F1 is een aardbeienplant met zoete en sappige vruchten. Het is een hybride variëteit die bekend staat om zijn hoge opbrengst en goede smaak. Deze plant heeft grote, rode aardbeien die stevig en sappig zijn. Fragoo F1 heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel volle grond als potten. Het is een populaire keuze onder tuiniers vanwege de kwaliteit en kwantiteit van de oogst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Fragaria x ananassa Fragoo F1" is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren tijdens de herfst en winter, om in het voorjaar weer nieuw blad te krijgen. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is gemiddeld winterhard en kan temperaturen tot -15°C verdragen. Het is raadzaam om de plant in strenge vorstperiodes extra te beschermen. De plant kan goed groeien in ons klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Regelmatig water geven en snoeien zorgt voor een gezonde groei en bloei. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  De 'Fragaria x ananassa Fragoo F1' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen elke plant om voldoende ruimte te hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te breiden, aangezien deze zich via uitlopers kan verspreiden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en indien nodig de uitlopers te verwijderen om de groei onder controle te houden.

  Aardbeiplanten groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook in halfschaduw groeien. Ze hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig voor een goede oogst. Plant ze in vruchtbare, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Dit kan bijdragen aan de bestuiving en biodiversiteit in je tuin. Het is dus een goede keuze als je deze dieren wilt aantrekken.

  Aardbeiplanten zijn gunstig voor de biodiversiteit, omdat ze bijen en andere bestuivers aantrekken met hun bloemen. Daarnaast kunnen vogels en andere dieren genieten van de vruchten die de plant produceert. Het is dus een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het ondersteunen van de diverse flora en fauna.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met augustus en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in verschillende gerechten en desserts. Ze worden veelal vers gegeten of verwerkt tot jam, saus of gebak. Het is belangrijk om enkel de vruchten te consumeren en niet andere delen van de plant, zoals de bladeren of wortels.

  De "Fragaria x ananassa Fragoo F1" plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het wordt voornamelijk geteeld vanwege de heerlijke vruchten die het produceert. Deze plant wordt vooral gebruikt als sierplant in de tuin.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden na de oogst in de late zomer of vroege herfst. Verwijder oude bladeren en snoei de stengels tot ongeveer 5 cm boven de grond voor nieuwe groei in het volgende groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water bij voorkeur 's ochtends of 's avonds om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te verspreiden. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te nat worden.

  Deze plant houdt van een goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en een pH-waarde heeft tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Een regelmatige toevoer van voedingsstoffen zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Het is aan te raden om vorstgevoelige planten te beschermen in de winter door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de plant te leggen. Hiermee kan de plant beter beschermd worden tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en een goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitlopers om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor fruitplanten en breng deze aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en moet vermeden worden.

  Het is raadzaam om de bodem rondom de plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bijvoorbeeld bestaan uit bladeren, stro, of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of het bladerdek van de plant komt.

  Deze plant gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig te corrigeren met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en een goede oogst van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan regelmatig inspecteren en het verwijderen van aangetaste bladeren en vruchten helpen om plagen te voorkomen. Als laatste redmiddel kun je ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie gebruiken.

 • Omschrijving

  De Fragaria x ananassa Fragoo F1 is een aardbeienplant met zoete en sappige vruchten. Het is een hybride variëteit die bekend staat om zijn hoge opbrengst en goede smaak. Deze plant heeft grote, rode aardbeien die stevig en sappig zijn. Fragoo F1 heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel volle grond als potten. Het is een populaire keuze onder tuiniers vanwege de kwaliteit en kwantiteit van de oogst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.