Helichrysum microphyllum Lining Sterling Silver

Helichrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Helichrysum microphyllum 'Lining Sterling Silver' is een meerjarige plant die bekend staat om zijn zilverkleurige bladeren en overvloedige bloei met kleine, gele bloemen. Deze plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 30 centimeter. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. De 'Lining Sterling Silver' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. De zilverkleurige bladeren zorgen voor een mooi contrast in de tuin en trekken vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven, zelfs in de winter. Dit zorgt voor structuur en kleur in de tuin, ook tijdens de koudere seizoenen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan buiten blijven staan, maar kan bij strenge vorstschade oplopen.

  Ja, deze tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor een optimale groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk dat er voldoende plaats is voor de wortels om te groeien en voor de bladeren om zich uit te spreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Wanneer de plant in de schaduw staat, kan de groei beperkt worden en kan bloei verminderen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben normaal gesproken één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleurrijke bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het zal zeker deze prachtige insecten naar je tuin lokken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt en bijdraagt aan het ecosysteem in tuinen en natuurgebieden. De bloemen bieden nectar en pollen als voedselbron voor bijen en andere bestuivers. Het zorgt voor een gevarieerde en gezonde omgeving voor verschillende diersoorten.

  De Helichrysum microphyllum Lining Sterling Silver bloeit van juni tot september. De bloeiperiode kan ongeveer 3 maanden duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de grond vochtig blijft, vooral tijdens warmere periodes. De plant dient beschermd te worden tegen harde wind en vorst.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen. Het consumeren ervan wordt niet aanbevolen vanwege mogelijke giftige stoffen.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen doordat de bladeren geluidsgolven absorberen. Dit kan bijdragen aan een rustige en stille omgeving in uw tuin.

 • De plant kan het beste in het voorjaar worden gesnoeid om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder dode bloemen en takjes regelmatig om de groei te stimuleren. Knip lange scheuten en lelijke takken terug tot vlakbij de grond.

  Tuinplanten zoals Helichrysum microphyllum hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te langdurig in natte grond zitten om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om in de ochtend water te geven, zodat de plant gedurende de dag kan opdrogen en niet 's nachts vochtig blijft.

  De Helichrysum microphyllum Lining Sterling Silver heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, dit kan wortelrot veroorzaken. Gebruik een lichte potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor optimale groei.

  De bodem moet goed doorlatend en voedzaam zijn en bij voorkeur een neutrale tot licht zure pH hebben. Zorg voor voldoende humus in de grond en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Een mulchlaag kan helpen om het vocht vast te houden en de bodemstructuur te verbeteren.

  De Helichrysum microphyllum Lining Sterling Silver gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te kunnen groeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Om Helichrysum microphyllum Lining Sterling Silver te beschermen in de winter, is het aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door hem te bedekken met mulch of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Eventueel kan de plant ook tijdelijk binnen worden gezet op een koele, heldere locatie.

  De plant heeft een zonnige standplaats nodig en moet regelmatig bewaterd worden, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om oude bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Het snoeien van de plant in het voorjaar kan de groei en vorm stimuleren.

  Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten met een evenwichtige samenstelling van voedingsstoffen. Bemest de plant in het voorjaar voordat het groeiseizoen begint en eventueel nogmaals halverwege de zomer. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch is een laag organisch materiaal die op de bodem rondom de plant wordt gelegd. Het beschermt de wortels tegen vorst, behoudt vocht en voorkomt onkruidgroei. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld bladeren, stro, houtsnippers of compost.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de grond kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kan je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het regelmatig controleren van de bladeren op tekenen van plagen en het verwijderen van aangetaste delen. Een milde zeepoplossing kan ook helpen om ongedierte zoals bladluizen en spint te bestrijden. Als de plaag ernstig is, kan je overwegen om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

 • Omschrijving

  De Helichrysum microphyllum 'Lining Sterling Silver' is een meerjarige plant die bekend staat om zijn zilverkleurige bladeren en overvloedige bloei met kleine, gele bloemen. Deze plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 30 centimeter. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. De 'Lining Sterling Silver' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. De zilverkleurige bladeren zorgen voor een mooi contrast in de tuin en trekken vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.