Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bloemen die bloeien in verschillende tinten zoals roze, paars en wit. Ze gedijen goed in de schaduwrijke plekken in de tuin en kunnen ook goed gedijen in potten of hanging baskets. De Kokomo plant heeft groene bladeren die een mooie aanvulling vormen op de felgekleurde bloemen. Deze plant is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en flair aan de tuin en is relatief gemakkelijk te onderhouden. Met regelmatig water geven en wat meststof zal de Impatiens Kokomo langdurig bloeien en een vrolijke sfeer brengen in elke buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo is een groenblijvende tuinplant die het hele jaar door groen blijft. De plant behoudt zijn bladeren, diepgroen van kleur, ook gedurende de wintermaanden. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in koudere seizoenen.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens de koudere maanden. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste worden bewaard op een plaats met een constante temperatuur boven de 15 graden Celsius.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor mooie bloei. Zorg voor voldoende licht maar vermijd direct zonlicht.

  Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo heeft ongeveer 25-30 cm ruimte nodig tussen de planten. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelziekten te voorkomen. Plant ze in goed doorlatende grond op een zonnige plek of in lichte schaduw.

  Ja, de Tuinplanten Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo groeien goed in de schaduw. Ze hebben weinig zonlicht nodig en gedijen goed in de schaduwrijke plekken van de tuin. Zorg ervoor dat ze voldoende water krijgen en genoeg voeding om optimaal te groeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Voel regelmatig aan de bovenlaag van de grond om te controleren of de plant water nodig heeft. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo draagt niet significant bij aan biodiversiteit, aangezien het voornamelijk als sierplant wordt gekweekt en niet bijdraagt aan de voedselketen voor inheemse dieren. Het is belangrijk om ook andere planten in de tuin te hebben die wel bijdragen aan biodiversiteit, zoals inheemse planten en bloemen.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Deze plant kan het beste groeien in de halfschaduw tot schaduw. Hij kan niet goed tegen de volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen direct zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek bestemd zijn voor menselijke consumptie. Het is belangrijk om te weten welke planten veilig zijn om te eten.

  Ja, door de volle bladeren kan de plant geluid enigszins dempen in de omgeving. Echter zal de geluidsdempende werking niet zo sterk zijn als bij planten met grotere bladeren of dichtere structuren. Over het algemeen zijn grotere bladeren en dichtere structuren beter geschikt voor geluidsdemping buitenshuis.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de bloei te bevorderen. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren. Snoei eventueel de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Houd de grond altijd licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Vermijd echter dat de grond te nat wordt.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om te groeien in humusrijke, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een universele potgrond die geschikt is voor allerlei soorten tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest voor een gezonde groei. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en direct zonlicht. Een vochtige en goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo moet in de winter worden beschermd tegen vorst door hem binnen te zetten of af te dekken met een dikke laag stro. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade en deze indien nodig te behandelen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals deze houden van een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid meststof en frequentie van bemesting.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht en onderdrukt onkruid bij Tuinplanten zoals deze. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmel te voorkomen. Een laag van ongeveer 5 cm mulch is ideaal voor optimale groei.

  De plant houdt van een licht zure tot neutrale grond. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg voor een goede drainage om verzuring van de grond te voorkomen.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij deze plant is door regelmatig inspectie uit te voeren en eventuele plaaginsecten met de hand te verwijderen. Daarnaast kan ook het regelmatig besproeien van de plant met een milde zeepoplossing helpen om ongedierte zoals bladluizen en spintmijten te bestrijden. Ten slotte kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om ongewenste insecten te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bloemen die bloeien in verschillende tinten zoals roze, paars en wit. Ze gedijen goed in de schaduwrijke plekken in de tuin en kunnen ook goed gedijen in potten of hanging baskets. De Kokomo plant heeft groene bladeren die een mooie aanvulling vormen op de felgekleurde bloemen. Deze plant is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en flair aan de tuin en is relatief gemakkelijk te onderhouden. Met regelmatig water geven en wat meststof zal de Impatiens Kokomo langdurig bloeien en een vrolijke sfeer brengen in elke buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.