Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Orange

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Orange is een compacte en kleurrijke plant met heldere oranje bloemen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en wordt vaak gebruikt als bodembedekker in borders of hanging baskets. De Kokomo Petit Orange bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze plant gedijt goed in halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om optimaal te kunnen groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Orange is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet overwintert. De plant sterft af bij de eerste vorst.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten blijven staan tijdens de winter. Het is aan te raden om hem tijdens de vorstperiode naar binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld fleece. Als de temperatuur onder de 10 graden Celsius daalt, kan de plant schade oplopen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een plek met halfschaduw te zetten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Tuinplanten Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Orange hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de hoogte van de planten en zorg voor voldoende licht en lucht voor een gezonde groei. Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Orange kunnen het best geplant worden op een afstand van ongeveer 15-20 cm van elkaar.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren in gefilterd zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral in warme periodes. De plant kan ook goed gedijen in vochtige bodems.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt tussen gietbeurten door. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 2 tot 3 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant heeft bloemen die vlinders kunnen aantrekken. Echter, het is minder aantrekkelijk voor bijen vanwege de structuur van de bloemen en het ontbreken van nectar. De plant wordt voornamelijk gekweekt vanwege de aantrekkelijke kleuren en lange bloeiperiode.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Orange draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door zijn mooie bloemen die insecten aantrekken. Deze plant zorgt voor extra leven en kleur in de tuin, waardoor het ecosysteem verrijkt wordt. Het aanplanten van verschillende soorten planten, waaronder de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Orange, is belangrijk voor het behoud van de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit vanaf mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Deze plant kan beter worden geplaatst op een plek met lichte schaduw of halfschaduw, omdat volle zon te intens kan zijn voor de bladeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het beste is om de planten in de ochtend- of avondzon te plaatsen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek gekweekt zijn voor consumptie om gezondheidsrisico's te voorkomen. Deze plant is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Deze plant heeft een beperkt vermogen om geluid te dempen, maar zal niet significant bijdragen aan geluidsdemping in een omgeving. Het is voornamelijk een decoratieve plant die niet specifiek ontworpen is voor geluidsdemping. Andere planten kunnen effectiever zijn in het verminderen van geluidsniveaus.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen worden verwijderd om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te controleren en te bevorderen.

  Houd de grond altijd licht vochtig, maar vermijd dat de plant met de wortels in het water staat. Geef regelmatig water tijdens droge periodes, vooral in de zomer. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Tuinplant "Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Orange" gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bewaterd om optimale groei te garanderen. Het gebruik van een meststof kan de plant helpen om gezond en weelderig te blijven.

  De bodem moet goed gedraineerd en licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de bodem vochtig, maar niet te nat is. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  Deze plant groeit het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Zorg voor voldoende bescherming tegen vorst tijdens de wintermaanden. Bedek de plant met stro, bladeren of een fleece-hoes om vorstschade te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek om de kans op bevriezing te verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van bemesting, vooral tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulchen rond de plant helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors is geschikt. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  Deze plant verdraagt een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een goede drainage en vermijd stilstaand water rond de wortels.

  In geval van ongedierte zoals bladluizen of witte vlieg, kan regelmatig besproeien met een biologisch bestrijdingsmiddel op basis van natuurlijke oliën helpen. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste delen te verwijderen om verdere verspreiding te voorkomen. Over het algemeen zijn planten die gezond zijn en op de juiste plek staan minder vatbaar voor ongedierte.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Orange is een compacte en kleurrijke plant met heldere oranje bloemen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en wordt vaak gebruikt als bodembedekker in borders of hanging baskets. De Kokomo Petit Orange bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze plant gedijt goed in halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om optimaal te kunnen groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.