Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Rose

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Rose is een compacte en kleurrijke plant met kleine roze bloemen. Het blad heeft een frisgroene kleur en een glanzende textuur. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen en is ideaal voor in hangende manden, borders of als bodembedekker. De Kokomo Petit Rose houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en prachtige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als tuinplant is deze niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar opnieuw te planten of te zaaien. Let op de specifieke zorgbehoeften van deze plant om een gezonde groei te bevorderen.

  Deze plant is niet winterhard en moet daarom binnenshuis overwinterd worden. Het wordt aanbevolen om de plant bij temperaturen boven de 10 graden Celsius te houden. In de winter kan de plant buiten staan, maar alleen als er geen vorst is.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Voor de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Rose heeft u ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte krijgt om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te groeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in uw tuin.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Rose groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt op een plek met weinig direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is eenmaal per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke optie voor tuinen die bijen en vlinders willen lokken.

  Tuinplanten, waaronder Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Rose, bieden voedsel en beschutting voor insecten en vogels, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Door het aanplanten van verschillende soorten planten, kunnen tuinen een diverse en gezonde omgeving creëren voor verschillende dieren en insecten. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit om tuinplanten, zoals Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Rose, in de tuin te hebben groeien.

  Deze plant bloeit vanaf mei tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4-5 maanden.

  Deze plant kan het beste groeien in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen sterke, directe zonnestralen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en dient niet geconsumeerd te worden. Het is aan te raden om alleen planten te eten die specifiek gekweekt worden voor consumptie.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Rose heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om de vorm compact te houden en de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei indien nodig aan het einde van het groeiseizoen om de plant voor te bereiden op de winter.

  Houd de grond vochtig maar niet drassig door regelmatig water te geven in de zomer. Verminder de watergift en laat de grond opdrogen in de winter om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten en zorg ervoor dat deze regelmatig wordt bemest tijdens het groeiseizoen. Houd de potgrond altijd vochtig, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een voedzame bodem met veel organische stof. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende water.

  Deze plant gedijt het best op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen harde wind. De grond moet goed doorlatend en vochtig zijn.

  Winterbescherming is niet nodig voor deze plant, aangezien hij goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is echter aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en overmatig vocht tijdens de wintermaanden. Het kan helpen om de plant te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een lichte en vochtige grond en geef regelmatig voeding. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg de aanbevelingen op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulch kan helpen om vocht vast te houden en de bodemtemperatuur te reguleren voor de Tuinplanten. Het kan ook onkruid onderdrukken en de wortels van de plant beschermen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of bladeren van de plant ligt om schimmelgroei te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij planten.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte, zoals luizen en spint. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater worden gebruikt. Het is essentieel om de plant regelmatig te inspecteren om plagen te voorkomen en de gezondheid ervan te behouden.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Rose is een compacte en kleurrijke plant met kleine roze bloemen. Het blad heeft een frisgroene kleur en een glanzende textuur. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen en is ideaal voor in hangende manden, borders of als bodembedekker. De Kokomo Petit Rose houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en prachtige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.