Lobelia erinus Laguna Mounding Violet

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus Laguna Mounding Violet is een compacte en laagblijvende plant met prachtige paarse bloemen. Het heeft een hangende groeiwijze en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of in hangmanden. De plant houdt van zonlicht en regelmatig water geven, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. De bloeiperiode van de Lobelia erinus Laguna Mounding Violet is van het voorjaar tot de herfst. Een mooie aanvulling voor in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Lobelia erinus Laguna Mounding Violet is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de herfst zal afsterven en in het volgende jaar opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Lobelia erinus Laguna Mounding Violet heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en zich te vertakken. Houd ook rekening met de diepte van de wortels bij het planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei minder goed zijn en kan de plant minder bloemen produceren. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is, maar niet drassig, om de wortels gezond te houden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en zoete nectar die ze produceren. Dit maakt het een mooie toevoeging aan een tuin en helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  Lobelia erinus Laguna Mounding Violet is een populaire keuze voor tuinen vanwege de heldere bloemen en het spillerachtige groeipatroon. Deze plant kan helpen bij het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan vergroten. Het is een mooie toevoeging aan bloembedden, borders en hangmanden.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer vijf maanden. De bloemen geven een mooie toevoeging aan de tuin gedurende het grootste deel van het groeiseizoen. De bloei zorgt voor een langdurige en kleurrijke uitstraling in de tuin.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en droge periodes. Het regelmatig bemesten van de plant kan ook bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is niet veilig om delen van deze plant te consumeren. Het is beter om deze plant in de tuin te laten staan voor decoratieve doeleinden.

  Ja, de plant heeft een dichte groeiwijze en kan daardoor geluid enigszins dempen in de tuin. Dit komt door de compacte bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, de geluiddempende werking is beperkt en zal voornamelijk merkbaar zijn bij hogere frequenties.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei en bloei te bevorderen. Door te knippen zal de plant ook mooi compact blijven. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een te drassige omgeving staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van het blad om ziekten te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Lobelia erinus Laguna Mounding Violet hebben behoefte aan een goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Kies voor een potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant gedijt goed in borders, bloembakken en hanging baskets.

  Om de winterbescherming voor deze plant te garanderen, is het belangrijk om de plant te voorzien van een mulchlaag van organisch materiaal, zoals bladeren of stro. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen met een koude kas of een vorstbeschermingsdoek tijdens extreme koude periodes. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte locatie te planten om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant indien nodig om een compacte vorm te behouden.

  Voor deze plant is het aan te raden om regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Dit kan bijvoorbeeld in het voorjaar en de zomer worden gedaan. Let op de dosering zoals aangegeven op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is een belangrijke praktijk om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook om de bodemtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen vast te houden. Bij het mulchen is het belangrijk om niet te dicht bij de stam van de plant te mulchen om wortelrot te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 6,0-7,0). Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig inspectie en handmatige verwijdering van ongedierte helpen. Ook kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden aangetrokken om plagen onder controle te houden. Daarnaast kan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of pyrethrum een effectieve manier zijn om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus Laguna Mounding Violet is een compacte en laagblijvende plant met prachtige paarse bloemen. Het heeft een hangende groeiwijze en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of in hangmanden. De plant houdt van zonlicht en regelmatig water geven, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. De bloeiperiode van de Lobelia erinus Laguna Mounding Violet is van het voorjaar tot de herfst. Een mooie aanvulling voor in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.