Lobelia erinus Laguna Mounding White

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus Laguna Mounding White is een compacte en bossige plant die vaak wordt gebruikt als bodembedekker of in hangmanden en bloembakken. De plant heeft smalle, groene bladeren en produceert talrijke kleine witte bloemen die een vrolijke en opvallende uitstraling hebben. Het is een langbloeiende plant die gedurende het hele groeiseizoen blijft bloeien. Deze Lobelia soort houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen bij temperaturen lager dan dit. Het is raadzaam om de plant in de winter naar een beschutte plek te verplaatsen.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en af en toe bemesten voor optimale groei. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Planten mogen elkaar niet te veel overlappen om luchtcirculatie te bevorderen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om de gezondheid te bevorderen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant regelmatig water krijgt. Verder zal de plant in de schaduw bloeien met prachtige witte bloemen.

  Tuinplanten zoals de Lobelia erinus Laguna Mounding White hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is vaak voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een populaire keuze voor tuiniers die een diversiteit aan insecten willen aantrekken in hun tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het aantrekkelijk is voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin wat gunstig is voor het ecosysteem.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 12 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Ook kan de plant profiteren van wat schaduw tijdens de heetste uren van de dag.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege zijn witte bloemen en groen blad. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant is geluidsdempend dankzij de dichte groeiwijze en het bladerdek. Het kan helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren in de tuin.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen van de plant te verwijderen om de bloei te bevorderen. Indien de plant te lang en slungelig wordt, kan deze teruggesnoeid worden om een compactere vorm te behouden. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Lobelia erinus Laguna Mounding White gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is en voedzaam genoeg voor de plant om goed te groeien en bloeien. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond en het eventueel bijmesten zal de plant gezond houden.

  De Lobelia erinus Laguna Mounding White groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Lobelia erinus Laguna Mounding White gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, kan je een laag mulch rond de wortels aanbrengen om vorstschade te voorkomen. Daarnaast kan je de plant bedekken met een doek of speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een universele meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig over de grond wordt verspreid en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulchen rondom de plant zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De "Lobelia erinus Laguna Mounding White" gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Er zijn verschillende methoden voor ongediertebestrijding bij tuinplanten. Mogelijke oplossingen zijn het gebruik van natuurlijke vijanden, het handmatig verwijderen van de plaagdieren of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren om eventuele plagen in een vroeg stadium te kunnen aanpakken.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus Laguna Mounding White is een compacte en bossige plant die vaak wordt gebruikt als bodembedekker of in hangmanden en bloembakken. De plant heeft smalle, groene bladeren en produceert talrijke kleine witte bloemen die een vrolijke en opvallende uitstraling hebben. Het is een langbloeiende plant die gedurende het hele groeiseizoen blijft bloeien. Deze Lobelia soort houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.