Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac is een mooie en kleurrijke hangplant met kleine lilapaarse bloemen. De plant heeft langwerpige groene bladeren en groeit goed in hangmanden of bloembakken. Het is een uitstekende keuze voor het opfleuren van balkons, terrassen en tuinen door zijn lange bloeiperiode van lente tot herfst. De Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac heeft een hangende groeiwijze en kan tot 30 cm lang worden. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij het hele jaar door voor een mooie aanblik in de tuin. Dit maakt hem een goede keuze voor tuinplanten die ook in de winter groen moeten blijven.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Het is een populaire plant voor in hanging baskets en bloembakken.

  Ja, de plant "Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac" is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en regelmatig wordt bemest om een gezonde groei te bevorderen. Snoei de plant indien nodig om de groei te stimuleren en de vorm te behouden.

  De Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich optimaal kan ontwikkelen en mooi kan uitlopen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere beplanting staat om voldoende luchtcirculatie te behouden.

  Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac kan het beste groeien in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac dient regelmatig, maar matig water te krijgen om de grond licht vochtig te houden. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, dus geef ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van het weer en de bodemgesteldheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen bij de bestuiving.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn kleurrijke bloemen en nectar. Daarnaast kan hij gebruikt worden om verticale structuren in de tuin te bedekken, waardoor een diversiteit aan insecten en kleine dieren schuilplaatsen en voedsel kunnen vinden. Het toevoegen van deze plant aan de tuin zal helpen om de biodiversiteit te verhogen.

  Deze plant bloeit vaak van juni tot en met oktober. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloemen blijven over het algemeen bloeien gedurende de gehele zomerperiode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te bloeien. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Wees voorzichtig met te veel felle zon in de middaguren, dit kan de plant beschadigen.

  Nee, de Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is beter om deze planten alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Nee, de Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld als decoratieve plant voor in de tuin of bloembak.

 • Deze plant vereist geen snoei om goed te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warm weer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant langdurig droog staat om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voedingsstoffen om gezond te blijven.

  De Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac groeit het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het best in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het is ideaal om te planten in hanging baskets of bloembakken op een zonnige locatie.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen bescherming nodig tegen vorst en koude wind. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Indien mogelijk, kan de plant ook naar een beschutte plek worden verplaatst tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei rondom deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost en breng een laag van ongeveer 5-7 cm aan. Houd de mulch ongeveer 5 cm weg van de stam van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac gedijt het best in een goed doorlatende bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Een pH waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is voor optimale groei en bloei.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij deze plant is door regelmatig de bladeren en bloemen visueel te inspecteren op tekenen van plagen. Een andere optie is om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken door bijvoorbeeld bloeiende planten in de buurt te plaatsen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac is een mooie en kleurrijke hangplant met kleine lilapaarse bloemen. De plant heeft langwerpige groene bladeren en groeit goed in hangmanden of bloembakken. Het is een uitstekende keuze voor het opfleuren van balkons, terrassen en tuinen door zijn lange bloeiperiode van lente tot herfst. De Lobelia erinus Laguna Trailing Lilac heeft een hangende groeiwijze en kan tot 30 cm lang worden. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.