Nemesia Magma

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia Magma is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige bloemen in warme kleuren zoals rood, oranje en geel. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en bloeit van het vroege voorjaar tot het late najaar. Nemesia Magma is perfect voor borders, hanging baskets en als bodembedekker. Regelmatig water geven en licht bemesten helpt deze plant gezond en kleurrijk te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Nemesia Magma is niet groenblijvend. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een mooie aanvulling in de tuin.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. Ook staan ze graag op een zonnige plek in de tuin.

  Nemesia Magma heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Plant ze op een afstand van ongeveer 20-30 cm uit elkaar voor het beste resultaat.

  Nemesia Magma groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de volle schaduw zal de plant mogelijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Nemesia Magma hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te drassig of te droog is voordat je water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, "Nemesia Magma" is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant Nemesia Magma is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Dit draagt bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en bevordert de natuurlijke balans.

  "Nemesia Magma" bloeit van juni tot en met november. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed draineert.

  Nee, de Nemesia Magma plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de opvallende bloemen en aantrekkelijke geur. Eetbare planten hebben meestal een specifieke benaming of zijn bekend als groente of fruit.

  Nee, de Nemesia Magma is geen geluidsdempende plant. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bloeit met felgekleurde bloemen. Planten die geluidsdempend zijn, hebben meestal bredere bladeren.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Snoei na de bloei om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  Nemesia Magma heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van potgrond voor bloeiende planten en compost werkt goed voor deze tuinplant.

  Nemesia Magma groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde van 6,0 tot 6,5 voor optimale groei. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Nemesia Magma houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende, vochtige grond. De plant gedijt goed in borders, potten en hanging baskets.

  In de winter is het belangrijk om Tuinplanten te beschermen tegen de kou. Dit kan door mulch aan te brengen rond de basis van de plant en door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft in de winter om vorstschade te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant regelmatig water. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen en bemest de plant in het voorjaar. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin.

  Tijdens het groeiseizoen heeft de plant behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een speciale bloeimeststof om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de plant door deze gelijkmatig te verdelen rond de wortelzone.

  Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels van de plant te beschermen tegen kou. Het wordt aangeraden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de tuinplanten, om zo de gezondheid van de plant te bevorderen. Verschillende soorten mulch, zoals boomschors, cacaodoppen of houtsnippers, kunnen gebruikt worden voor dit doeleinde.

  Nemesia Magma heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Nemesia Magma, is het aan te raden regelmatig de planten te inspecteren op aantastingen. Neem bijvoorbeeld bladluizen, trips of spint snel waar en neem de juiste maatregelen om ze te bestrijden. Gebruik indien nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen of insecticiden, maar wees voorzichtig met het gebruik ervan en volg altijd de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Nemesia Magma is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige bloemen in warme kleuren zoals rood, oranje en geel. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en bloeit van het vroege voorjaar tot het late najaar. Nemesia Magma is perfect voor borders, hanging baskets en als bodembedekker. Regelmatig water geven en licht bemesten helpt deze plant gezond en kleurrijk te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.