Sutera Bacopa Cabana

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sutera Bacopa Cabana is een sierlijke hangplant met kleine, delicate bloemen in verschillende kleuren, zoals wit, roze en paars. De plant heeft een compacte groeiwijze en groeit het beste in een hangende mand of bloembak. Het blad van de plant is ovaalvormig en donkergroen van kleur. Sutera Bacopa Cabana houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Deze plant is ideaal voor het opvrolijken van balkons, terrassen en tuinen met zijn overvloedige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, zelfs in de wintermaanden. Je hoeft je geen zorgen te maken over het verliezen van blad tijdens het seizoensverloop.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant goed is afgedekt om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Snoeien kan helpen om de groei te bevorderen.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien zonder belemmerd te worden door andere planten. Zorg voor een afstand van ongeveer 20-30 cm tussen elke plant om ze optimaal te laten groeien. Houd er rekening mee dat de plant zich kan verspreiden, dus geef hem voldoende ruimte om te groeien.

  Ja, Tuinplanten zoals Sutera Bacopa Cabana gedijen over het algemeen goed in de schaduwrijke omgeving. Ze kunnen bloeien en groeien met minder direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant wel voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmte.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders draag je bij aan de biodiversiteit in je tuin. Daarnaast zorgen de bloemen van de plant voor voedsel voor deze insecten. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit om deze plant in je tuin te hebben.

  De plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan de herfst en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen blijven gedurende de hele zomer bloeien en trekken veel vlinders en bijen aan.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan giftig zijn bij consumptie. Het is dus belangrijk om de plant niet op te eten of te gebruiken voor voedseldoeleinden. Het beste is om de plant alleen te gebruiken als decoratief element in de tuin.

  Ja, als tuinplant kan ik geluid dempen door mijn bladeren en bloemen geluidstrillingen te absorberen. Mijn aanwezigheid kan bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluid in jouw tuin. Let op, ik ben echter geen vervanging voor specifieke geluidsdempende methoden of materialen.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei indien nodig de lange en uitstekende scheuten om een compacte vorm te behouden. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar of na de bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de warmere maanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig gehouden wordt, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Deze planten gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aangeraden om de grond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig water krijgt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder nul dalen. Je kunt de plant bedekken met een dikke laag mulch of verplaatsen naar een beschutte plek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Tijdens het groeiseizoen is het aan te raden om de plant regelmatig bij te mesten met een speciale meststof voor bloeiende planten. Een teveel aan voedingsstoffen kan leiden tot een verminderde bloei, dus houd de dosering in de gaten. Gebruik een vloeibare meststof of langzaam vrijkomende korrels voor een gelijkmatige voeding.

  Mulch wordt aanbevolen voor deze plant om de bodemvochtigheid op peil te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organische mulch zoals boomschors of compost en breng een laag aan rond de plant, maar houd de stam vrij van mulch om verstikking te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de voordelen te behouden.

  De bodem voor de plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen en de wortels gezond te houden. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem helpen handhaven.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op spint, bladluizen en witte vlieg. Het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, kan ook helpen om ongedierte onder controle te houden. Als er ongedierte wordt geconstateerd, kunnen biologische of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden volgens de aanbevolen dosering.

 • Omschrijving

  Sutera Bacopa Cabana is een sierlijke hangplant met kleine, delicate bloemen in verschillende kleuren, zoals wit, roze en paars. De plant heeft een compacte groeiwijze en groeit het beste in een hangende mand of bloembak. Het blad van de plant is ovaalvormig en donkergroen van kleur. Sutera Bacopa Cabana houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Deze plant is ideaal voor het opvrolijken van balkons, terrassen en tuinen met zijn overvloedige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.