Verbena Magelana Magic Rose

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Magelana Magic Rose is een compacte en krachtige plant met prachtige roze bloemen die de hele zomer bloeien. Het blad is diep groen en de bloemen hebben een subtiele geur die vlinders aantrekt. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft weinig onderhoud nodig. Ideaal voor borders, potten en hangmanden. Een mooie toevoeging aan elke tuin!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is dus een bladverliezende plant. Voor groenblijvende planten kunt u beter naar andere opties kijken.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een winterdek. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplant om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de plant is makkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. De plant kan goed gedijen in de volle zon.

  De Verbena Magelana Magic Rose heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Houd ook rekening met de omliggende planten om overbevolking te voorkomen.

  De plant groeit het best in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Kies een locatie met minstens 6 uur zonlicht per dag voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging of overmatig vocht.

  Ja, de Verbena Magelana Magic Rose is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar produceren. Deze plant zorgt voor een kleurrijke en levendige tuin vol met fladderende vlinders en zoemende bijen. Het is een populaire keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin.

  Ja, Tuinplanten zoals Verbena Magelana Magic Rose dragen bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast bieden ze schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren, waardoor de diversiteit van het ecosysteem wordt vergroot. Het is dus zeker goed voor biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  De "Verbena Magelana Magic Rose" bloeit van juni tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Verbena Magelana Magic Rose kan goed tegen de volle zon en is geschikt om te planten in een zonnige tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke bloemen. Eetbare planten hebben vaak specifieke kenmerken en de Verbena Magelana Magic Rose is niet bedoeld om te consumeren.

  Ja, de Verbena Magelana Magic Rose heeft bladeren en stengels die kunnen helpen bij het absorberen van geluid, waardoor de plant geluidsdempend kan zijn in een tuinomgeving. Het kan de geluidsniveaus in de omgeving verminderen, vooral wanneer meerdere planten samen worden geplaatst.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Snoei na de bloei de uitgebloeide bloemstelen weg tot boven het blad om nieuwe bloemknoppen te vormen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Je kunt deze plant het beste regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water bij de wortels en vermijd natte bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal van pH. Zorg voor een vruchtbare bodem en vermijd wateroverlast. Regelmatig bemesten in het groeiseizoen bevordert de gezondheid en bloei van de plant.

  De Verbena Magelana Magic Rose houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten, uit de wind en regen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  In de winter is het belangrijk om Tuinplanten te beschermen tegen vorstschade. Dit kan door de plant af te dekken met bladeren, stro of vliesdoek. Ook is het raadzaam om de plant op een beschutte plek te zetten en regelmatig te controleren op vorstschade.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Verbena Magelana Magic Rose hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof die rijk is aan voedingsstoffen. Het wordt aanbevolen om de plant in het voorjaar en de zomer maandelijks te bemesten om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten om verbranding van de wortels te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukken van onkruid en verbeteren van de bodemstructuur. Het wordt aanbevolen om in het voorjaar een mulchlaag van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rond de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt opgehoopt om rotting te voorkomen.

  De Verbena Magelana Magic Rose heeft een voorkeur voor een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door middel van kalkmeststoffen. Een juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook kan je preventieve maatregelen nemen door de plant regelmatig te controleren op ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Tenslotte kan je ook gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen, maar dit wordt vaak afgeraden vanwege de schadelijke effecten op het milieu.

 • Omschrijving

  De Verbena Magelana Magic Rose is een compacte en krachtige plant met prachtige roze bloemen die de hele zomer bloeien. Het blad is diep groen en de bloemen hebben een subtiele geur die vlinders aantrekt. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft weinig onderhoud nodig. Ideaal voor borders, potten en hangmanden. Een mooie toevoeging aan elke tuin!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.