Verbena Magelana Pink Swirl

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Magelana Pink Swirl is een prachtige plant met trossen van kleine, roze en witte bloemen die een vrolijke uitstraling hebben. De bloemen staan op lange, slanke stelen en bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de zon en in goed doorlatende grond. Het blad van de Verbena Magelana Pink Swirl is groen en smal van vorm, waardoor de bloemen goed tot hun recht komen. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Verbena Magelana Pink Swirl is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer fris groen blad krijgt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C en kan dus matige vorst verdragen. Het is aan te bevelen om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Deze plant is geschikt om buiten in de tuin te planten.

  Ja, de Verbena Magelana Pink Swirl is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant vereist weinig zorg en kan goed gedijen in de meeste tuinomgevingen. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven.

  Verbena Magelana Pink Swirl heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten, zodat ze goed kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan.

  De Verbena Magelana Pink Swirl groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder compact groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend en zal deze nuttige insecten aantrekken in uw tuin. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in uw buitenruimte.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt deze plant bij aan de diversiteit van planten en dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september, het is dus een zomerbloeier. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, Verbena Magelana Pink Swirl houdt van de volle zon en doet het goed op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes en om de grond goed te laten drogen tussen watergeefbeurten.

  Verbena Magelana Pink Swirl is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren om gezondheidsrisico's te voorkomen.

  Ja, deze plant heeft een dicht bladerdek en kan helpen om geluid te dempen in de tuin. Daarnaast absorberen planten geluidsgolven, waardoor ze een bijdrage kunnen leveren aan geluidsdemping. Het is echter geen volledige oplossing voor geluidsoverlast.

 • Deze plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde takken en bloemen om de plant gezond te houden. Let op dat je niet te rigoureus snoeit, aangezien dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad te besproeien om ziektes te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen en de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Een mengsel van potgrond met wat compost kan ook gunstig zijn voor de plant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen. Een voedingsrijke bodem bevordert de groei en bloei van deze plant.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om optimaal te groeien. Vermijd te natte grond, wat kan leiden tot wortelrot.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen. Bij extreme kou kan een extra beschermende doek of fleecedeken worden gebruikt.

  Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig mest nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen is gunstig voor deze tuinplant, omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organische mulch, zoals boomschors of compost, en breng dit aan rond de planten, maar niet direct tegen de stelen. Pas het mulchmateriaal jaarlijks aan voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten vereisen een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is en niet te veel kalk bevat voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig testen van de bodem en eventuele aanpassingen kunnen nodig zijn om de juiste zuurgraad te behouden.

  Je kunt ongedierte op deze plant bestrijden door regelmatig te controleren op luizen, trips en witte vliegjes en ze te verwijderen. Daarnaast kun je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofwantsen aantrekken, die het ongedierte voor je kunnen bestrijden. Indien nodig kun je ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  De Verbena Magelana Pink Swirl is een prachtige plant met trossen van kleine, roze en witte bloemen die een vrolijke uitstraling hebben. De bloemen staan op lange, slanke stelen en bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de zon en in goed doorlatende grond. Het blad van de Verbena Magelana Pink Swirl is groen en smal van vorm, waardoor de bloemen goed tot hun recht komen. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.