Verbena Magelana Scarlet

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Magelana Scarlet er en flerårig plante med smukke lyse røde blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Planten vokser kompakt og når en højde på cirka 30-40 centimeter. Bladene på Verbena Magelana Scarlet er grønne og har en let duft. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Det er et smukt supplement til bede, stenbede og potter på terrassen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og taber sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der får nye blade om foråret. Derfor er det en god idé at beskære planten tilbage om efteråret.

  Verbena Magelana Scarlet er vinterhård til omkring -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer for at undgå frostskader. Mange haveplanter kan tåle let frost, men ved hård frost er beskyttelse nødvendig.

  Ja, Verbena Magelana Scarlet er let at vedligeholde og kræver kun lidt pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys og vand, og planten vil trives godt i haven. Regelmæssig beskæring fremmer blomstringen.

  Planten har brug for cirka 30 cm i bredden og 30 cm i højden per plante. Det anbefales at plante dem cirka 20-30 cm fra hinanden for optimal vækst. Ved plantning skal du også tage hensyn til vækstpladsen for omkringliggende planter.

  "Verbena Magelana Scarlet" trives bedst på et solrigt sted. I skyggen vil planten ikke vokse optimalt og blomstre. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor den får masser af sollys.

  Planten har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder om sommeren. Kontroller altid jordfugtigheden, inden du vandrer for at undgå rodsyge. Generelt anbefales det at vande en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, denne haveplante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer. Dette gør planten til et godt valg for at fremme biodiversitet i haven. Desuden hjælper tiltrækningen af disse bestøvende insekter med at fremme en sund have.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle og bier med de nektarfyldte blomster. Derudover kan planten også tiltrække små dyr som fugle med de frø, den danner. At tilføje planten til haven kan hjælpe med at berige biodiversiteten.

  Verbena Magelana Scarlet blomstrer fra juni til oktober og har en blomstringstid på cirka 4 måneder.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol. Det er en solelskende plante, der trives i direkte sollys. Sørg dog for tilstrækkelig fugtighed og vand ved varme temperaturer.

  Verbena Magelana Scarlet er ikke spiselig og dyrkes primært for sine smukke blomster og duft. Indtagelse af planten kan medføre mavesmerter, kvalme og andre sundhedsproblemer. Det er vigtigt ikke at bruge planten i retter og holde den utilgængelig for børn og kæledyr.

  Ja, bladene og blomsterne på denne plante kan reducere støj ved at absorbere og reflektere lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere omgivende lyde.

 • Planten skal beskæres regelmæssigt for at opretholde en kompakt form og fremme blomstringen. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Efter vinteren kan du eventuelt beskære grenene til cirka 10 cm over jorden for at stimulere ny vækst.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men heller ikke bliver for våd. Giv helst vand ved roden af planten og undgå at få bladene våde.

  Den ideelle pottejord til denne plante er en veldrænet pottejord med en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt, at pottejorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer til en sund vækst. Sørg for at udskifte pottejorden regelmæssigt for at opretholde god luftcirkulation.

  Denne plante trives bedst i en godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden er let sur til neutral. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men undgå stillestående vand.

  Denne plante har brug for en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for fugtig. Beskyt planten mod hård vind.

  Haveægplanter som Verbena Magelana Scarlet har ofte brug for beskyttelse mod frost i vintermånederne. Det anbefales at dække planten med et tykt lag muld eller blade for at beskytte rødderne. Derudover kan det være en god idé at flytte planten til en beskyttet placering mod hård vind.

  Planten skal regelmæssigt have vand, især i tørre perioder. Beskær planten regelmæssigt for at fremme væksten. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødskning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en organisk gødning om foråret og sommeren i henhold til den anbefalede dosering på emballagen. Sørg for, at jorden er godt fugtig, inden du påfører gødningen.

  Mulch hjælper med at holde på fugt i jorden og undertrykke ukrudt. Det kan påføres omkring planterne og hjælper med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Vælg organisk mulch såsom træflis eller kompost for at fremme en sund vækst af planten.

  Verbena Magelana Scarlet trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Det er vigtigt at sikre, at jorden ikke er for sur, da det kan hæmme plantens vækst. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk.

  For at bekæmpe skadedyr hos denne plante, kan du bruge naturlige fjender som marihøns eller snyltehvepse. Du kan også regelmæssigt inspicere planten for tegn på skadedyr og fjerne dem manuelt. Derudover kan du tage forebyggende foranstaltninger ved at pleje planterne godt og sørge for en sund vækstmiljø.

 • Beskrivelse

  Verbena Magelana Scarlet er en flerårig plante med smukke lyse røde blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Planten vokser kompakt og når en højde på cirka 30-40 centimeter. Bladene på Verbena Magelana Scarlet er grønne og har en let duft. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Det er et smukt supplement til bede, stenbede og potter på terrassen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.