Verbena Magelana White

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Magelana White is een prachtige en verfijnde vaste plant met witte bloemen die in de zomer bloeien. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Verbena Magelana White gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en frisse uitstraling in de tuin, zelfs in de winter. Het is een uitstekende keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar planten die het hele jaar door kleur en vitaliteit bieden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in koudere gebieden te beschermen tegen vorst. In strengere winters kan het nodig zijn om de plant binnen te zetten.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Verbena Magelana White heeft gemiddeld een ruimte van ongeveer 30 centimeter tot 50 centimeter nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om optimaal te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen.

  Nee, Verbena Magelana White groeit het beste in de volle zon. Het is een zonminnende plant die goed gedijt in een zonnige locatie. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd en kan de bloei minder uitbundig zijn.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is voordat je water geeft. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die ze produceert. De nectar en pollen die de plant biedt, trekt deze bestuivers aan. Het is een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit ondersteunt.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen, vlinders en andere insecten aantrekt. Het zorgt voor een divers ecosysteem in de tuin. Het biedt ook beschutting en voedsel voor kleine dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is.

  Nee, de plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempend effect doordat het bladeren en stengels geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in de tuin. Deze eigenschap maakt het een goede keuze voor het creëren van een rustige en kalmerende omgeving.

 • Om de plant goed te laten groeien en bloeien is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei ook in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren droog zijn voordat de avond valt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Let op dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is ook raadzaam om de bodem regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het goed zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Als het erg koud wordt, kan het helpen om de plant af te dekken met een vliesdoek of speciale winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te verkleinen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant regelmatig om een compacte vorm te behouden en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de aanbevolen dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

  Mulch helpt de bodem vochtig te houden en onkruid te onderdrukken, wat de plant ten goede komt. Daarnaast beschermt het de wortels tegen extreme temperaturen. Het is aan te raden om in het voorjaar mulch aan te brengen rondom de plant.

  Voor Tuinplanten zoals Verbena Magelana White is een licht zure bodem ideaal. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is geschikt om deze plant gezond en goed te laten groeien. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de bodem om de zuurgraad op peil te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze specifieke tuinplant, kunt u natuurlijke methoden gebruiken zoals het besproeien met een oplossing van water en zeep, of het planten van insectenafstotende planten in de buurt. Mocht het probleem aanhouden, dan kunt u ook milieuvriendelijke insecticiden gebruiken die veilig zijn voor uw tuin en het milieu. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen en snel ingrijpen kan helpen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Verbena Magelana White is een prachtige en verfijnde vaste plant met witte bloemen die in de zomer bloeien. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Verbena Magelana White gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.