Lycianthes rantonnetii Charles White

Lycianthes rantonnetii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lycianthes rantonnetii Charles White is een struikachtige plant met grote, helderwitte bloemen die lijken op sterren. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en heeft donkergroene bladeren die glanzend en ovaal van vorm zijn. De bloemen verschijnen in overvloed gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Lycianthes rantonnetii Charles White is groenblijvend. Dit betekent dat de plant ook in de winter zijn bladeren behoudt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege het groene blad gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is raadzaam om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld een fleecedoek.

  Ja, de Lycianthes rantonnetii Charles White is een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is een sterke plant die weinig problemen zal veroorzaken.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om de groei niet te belemmeren. Houd ook rekening met de hoogte van de plant wanneer je een locatie kiest.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw, maar kan ook overleven in de schaduw. Echter, de bloei kan minder uitbundig zijn wanneer de plant in de schaduw staat. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een optimale groei.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. In de winter kan de frequentie van het water geven verminderd worden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit.

  De plant is goed voor biodiversiteit, omdat het insecten en vogels aantrekt met zijn bloemen en bessen. Ook kan de plant dienen als schuilplek voor kleine dieren in de tuin. Het helpt dus bij het bevorderen van een gezonde en diverse tuinomgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met oktober. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden. De bloemen zijn paars van kleur en trekken vaak bijen en vlinders aan.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme dagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om deze plant niet te consumeren.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant enige geluidsdempende eigenschappen door het absorberen van geluidsgolven met zijn bladeren en takken. Het helpt om het geluidsniveau in de omgeving te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Let op dat het effect niet zo sterk is als bij specifieke geluidsisolerende materialen.

 • De plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel te lange scheuten terug. Het regelmatig knippen van uitgebloeide bloemen zal de bloei stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De beste potgrond voor Tuinplanten is een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is voor een optimale groei en bloei. Gebruik bij het verpotten van Tuinplanten altijd verse potgrond en vergeet niet regelmatig te bemesten.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende en vruchtbare bodems. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan.

  De Lycianthes rantonnetii Charles White groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan ook goed gedijen in een beschutte plek tegen harde wind.

  Het is belangrijk om de plant tijdens de winter te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen en een beschermende constructie zoals een doek of kooi te gebruiken. Het regelmatig controleren van de plant tijdens koude periodes en het water geven op zonnige winterdagen kan ook bijdragen aan de gezondheid ervan.

  De plant vereist regelmatig snoeien om een compacte vorm te behouden. Zorg voor goede afwatering en geef matig water. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten om de beste resultaten te behalen. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant en het milieu te voorkomen.

  Mulch kan nuttig zijn voor de tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden aangebracht rond de basis van de plant, met een laag van ongeveer 5-7 cm dik. Het is belangrijk om organische mulch te gebruiken, zoals bladmulch of boomschors, om de voedingsstoffen in de bodem te helpen behouden.

  De Lycianthes rantonnetii Charles White gedijt het best op een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen de 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan invloed hebben op de gezondheid en groei van de plant. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Deze plant kan last krijgen van bladluizen, trips en spint. Om deze ongedierte te bestrijden, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Zorg ook voor voldoende ventilatie en vermijd te veel vochtigheid om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Lycianthes rantonnetii Charles White is een struikachtige plant met grote, helderwitte bloemen die lijken op sterren. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en heeft donkergroene bladeren die glanzend en ovaal van vorm zijn. De bloemen verschijnen in overvloed gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.