Diascia Piccadilly Pink

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Piccadilly Pink is een compacte en rijkbloeiende vaste plant met prachtige roze bloemen. De bloemen hebben een delicate uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of plantenbakken. Diascia Piccadilly Pink heeft regelmatig water nodig en kan ook goed groeien in hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde plant die niet zijn blad verliest in de winter. Het is een mooie aanvulling in de tuin die kleur geeft, zelfs in de koudere maanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant voor de zekerheid in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro. Het is een tuinplant die goed gedijt in milde winters.

  Tuinplanten over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale bloei.

  Voor deze plant heeft u ongeveer 20 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd rekening met de groeiruimte van de plant.

  De Diascia Piccadilly Pink groeit het best in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een optimale groei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en heldere kleuren. Het is een prachtige toevoeging aan een tuin die wilde dieren zoals vlinders en bijen wil aantrekken.

  De plant is aantrekkelijk voor bestuivende insecten en kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt nectar en stuifmeel aan bijen en andere nuttige insecten. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is een tuinplant die goed groeit in de zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten tenzij ze specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Ja, als tuinplant heeft u de mogelijkheid om geluiden te absorberen en te dempen dankzij uw bladeren en stelen. U kunt bijdragen aan een rustigere omgeving in uw directe omgeving.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert nieuwe bloei. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug om de groei te bevorderen.

  Geef deze plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, want dat kan wortelrot veroorzaken. Geef vooral in de zomermaanden voldoende water.

  Voor Tuinplanten zoals deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond voor tuinplanten. Potgrond zorgt voor een goede drainage en heeft de juiste voedingsstoffen die de plant nodig heeft om goed te groeien en bloeien. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is, en geef regelmatig water. Voeg een beetje compost toe bij het planten om de bodemstructuur te verbeteren.

  De Diascia Piccadilly Pink heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Deze tuinplant doet het goed in goed doorlatende grond en kan zowel in de border als in potten geplaatst worden. Een beschutte plek tegen harde wind is ideaal voor deze plant.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch of stro rond de basis aan te brengen. Je kunt ook overwegen om de plant tijdelijk naar binnen te verplaatsen of af te dekken met een doek of plastic. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode voldoende beschutting krijgt tegen koude temperaturen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig overmaatse bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe mest voor een gezonde groei.

  Voor optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot gezondheidsproblemen voor de plant.

  Mulch kan worden gebruikt rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Breng de mulchlaag aan op een droge bodem in het voorjaar.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, moet neutraal tot licht zuur zijn (pH 6.0-7.2). Een goede drainage is ook belangrijk voor het welzijn van de plant. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren te inspecteren en eventuele ongedierte handmatig te verwijderen. Daarnaast kunt u natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Tot slot kunt u preventief neemolie of een biologisch bestrijdingsmiddel gebruiken.

 • Omschrijving

  Diascia Piccadilly Pink is een compacte en rijkbloeiende vaste plant met prachtige roze bloemen. De bloemen hebben een delicate uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of plantenbakken. Diascia Piccadilly Pink heeft regelmatig water nodig en kan ook goed groeien in hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.