Hibiscus moscheutos Luna

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus moscheutos Luna is een prachtige en opvallende vaste plant met grote, roze bloemen met een donkerrode snavel. De bloemen lijken op exotische waterlelies en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte van 1,5 tot 2 meter bereiken. Hij gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en zonnige tot licht beschaduwde plekken in de tuin. De Hibiscus moscheutos Luna is een eyecatcher die elke tuin een tropische uitstraling geeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een sierlijke toevoeging aan je tuin dankzij de groene bladeren die blijven groeien, ook tijdens de wintermaanden. Perfect voor een continue groene uitstraling in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. In de winter kan het nodig zijn de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Ja, de Hibiscus moscheutos Luna is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en gezonde plant die weinig speciale aandacht nodig heeft.

  Hibiscus moscheutos Luna heeft veel ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen. De plant wordt het beste geplant op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om uit te groeien en bloeien. Hibiscus moscheutos Luna wordt meestal gebruikt als borderplant in grotere tuinen.

  De Hibiscus moscheutos Luna groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk voor een goede bloei en gezonde groei dat de plant voldoende zonlicht krijgt. In de schaduw kan de Hibiscus moscheutos Luna minder goed groeien en bloeien.

  De Hibiscus moscheutos Luna heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant vochtig is. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten.

  Ja, de plant Hibiscus moscheutos Luna is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van deze belangrijke bestuivers in hun tuin.

  Ja, Hibiscus moscheutos Luna is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders, bijen en vogels aantrekt door de nectar en zaden die het produceert. Het biedt een voedselbron en schuilplaats voor verschillende soorten dieren in de tuin. Het helpt zo de biodiversiteit te bevorderen en een gezonde leefomgeving te creëren.

  De Hibiscus moscheutos Luna bloeit vanaf juli tot september en bloeit voor een periode van ongeveer 8 weken.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon en heeft voldoende zonlicht nodig om te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral bij warm weer. Verder heeft de plant een goed doorlatende grond nodig om gezond te blijven.

  De Hibiscus moscheutos Luna plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Hibiscus moscheutos Luna heeft grote bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor voor enige geluidsdemping kunnen zorgen in uw tuin.

 • Het is belangrijk om deze plant jaarlijks in het voorjaar te snoeien om de vorm en bloeikracht te behouden. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en knip de overige takken terug tot ongeveer 15-30 cm boven de grond. Snoei ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De Hibiscus moscheutos Luna heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtzuur tot neutraal is en voedzaam genoeg voor de plant om optimaal te groeien. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  De Hibiscus moscheutos Luna gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organische stof en voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de bodem vochtig te houden, maar niet te nat.

  De Hibiscus moscheutos Luna gedijt het best op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bloemen en stelen te voorkomen. Hibiscus moscheutos Luna kan ook goed gedijen in potten op een zonnig terras of balkon.

  Het is aan te raden om in de winter de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. In het voorjaar kan de mulchlaag worden verwijderd en de plant weer worden blootgesteld aan de zon.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant te bemesten in het voorjaar en regelmatig oude bloemen te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de Hibiscus moscheutos Luna te bemesten. Gebruik hiervoor een organische meststof in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de meststof rijk is aan fosfor voor een goede bloei.

  Het is raadzaam om een laag mulch aan te brengen rond de wortels van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei van de plant.

  De ideale pH-waarde van de bodem voor deze plant ligt tussen de 6.0 en 7.0. Een licht zure tot neutrale bodem is het meest geschikt. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen in te zetten. Daarnaast is regelmatig inspectie van de bladeren en stengels belangrijk om vroegtijdig problemen te signaleren. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Hibiscus moscheutos Luna is een prachtige en opvallende vaste plant met grote, roze bloemen met een donkerrode snavel. De bloemen lijken op exotische waterlelies en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte van 1,5 tot 2 meter bereiken. Hij gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en zonnige tot licht beschaduwde plekken in de tuin. De Hibiscus moscheutos Luna is een eyecatcher die elke tuin een tropische uitstraling geeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.