Calluna vulgaris Beauty Ladies in pot 2 kleuren

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calluna vulgaris Beauty Ladies is een prachtige plant die in een pot wordt geleverd en twee kleuren heeft. Deze plant heeft een compacte groei en is bedekt met kleine bloemen in de kleuren roze en paars. De Beauty Ladies is een winterharde plant die ook in de herfst bloeit en een mooie toevoeging is aan elke tuin of balkon. Deze plant vereist weinig onderhoud en is ideaal voor mensen met een druk schema. Geniet van de schoonheid en kleurenrijkdom van deze Calluna vulgaris Beauty Ladies in pot terwijl hij een vleugje sfeer toevoegt aan je tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Calluna vulgaris is geen groenblijvende plant. Het blad kan in de winter verkleuren en afvallen, maar de plant behoudt zijn kleurrijke bloemen. Het is een populaire bloeiende plant voor in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die bestand is tegen koude temperaturen. Zorg wel voor voldoende bescherming tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

  De Calluna vulgaris heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is een compacte plant die goed gedijt in potten of borders. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water.

  Nee, Calluna vulgaris groeit het best in de volle zon of lichte schaduw. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft om goed te gedijen en bloemen te produceren. Plaats de plant op een zonnige plek voor de beste resultaten.

  De Calluna vulgaris heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig aanvoelt, maar vermijd dat de wortels te nat worden. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, Calluna vulgaris trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemenrijkdom en de nectar die ze produceren. Het is een populaire plant onder tuiniers vanwege de ecologische waarde die het toevoegt aan de tuin. Het is een aanwinst voor elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, de Calluna vulgaris is goed voor biodiversiteit omdat het een inheemse plant is die bijen en andere bestuivers aantrekt. Daarnaast draagt het bij aan de variatie van planten in de tuin, waardoor er een gezonde ecosysteem ontstaat. Het zorgt voor meer leven en afwisseling in de tuin.

  De Calluna vulgaris bloeit van augustus tot en met oktober en de bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om voldoende water te geven wanneer de plant in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Calluna vulgaris is niet eetbaar en is zelfs giftig voor consumptie door mensen en dieren. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie kleuren van de bloemen. Het is belangrijk om de plant niet in de buurt van kinderen en huisdieren te plaatsen.

  Ja, Calluna vulgaris heeft een geluidsdempende werking vanwege de dichte structuur van de bladeren en takken. Het kan helpen om geluiden te absorberen en een rustige omgeving te creëren.

 • De plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Let op dat de snoei niet te rigoureus is, om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Het is belangrijk om de plant pas water te geven wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar voorkom wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft potgrond nodig, zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Tuinplanten gedijen het best in een vruchtbare en vochtige grond. Zorg voor regelmatige bemesting om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Zorg voor een mengsel van tuinturf, potgrond en zand. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Ideaal is een plekje in de tuin met lichte zandgrond.

  De plant heeft winterbescherming nodig, zoals het bedekken met vliesdoek of bladeren, om de vorst te weerstaan. Zorg ervoor dat de pot op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de wortels constant nat zijn. Plaats de plant op een zonnige plek en geef af en toe wat plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode takjes voor een gezonde groei.

  Voor een goede groei en bloei van tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, meestal van maart tot september.

  Mulchen met een laagje organisch materiaal helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels van de plant komt, om schimmelvorming te voorkomen. Het helpt ook om de grondtemperatuur te reguleren en de plant te beschermen tegen vorstschade.

  De Calluna vulgaris gedijt het beste in zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd zware kleigrond. Voeg indien nodig compost of turf toe om de zuurgraad te verhogen.

  Houd de plant vrij van bladluizen en spint door regelmatig te controleren en indien nodig te behandelen met een milieuvriendelijke insecticide. Zorg voor voldoende ventilatie en vermijd overtollig water om schimmelproblemen te voorkomen. Overweeg ook om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes in te zetten ter bestrijding van plagen.

 • Omschrijving

  De Calluna vulgaris Beauty Ladies is een prachtige plant die in een pot wordt geleverd en twee kleuren heeft. Deze plant heeft een compacte groei en is bedekt met kleine bloemen in de kleuren roze en paars. De Beauty Ladies is een winterharde plant die ook in de herfst bloeit en een mooie toevoeging is aan elke tuin of balkon. Deze plant vereist weinig onderhoud en is ideaal voor mensen met een druk schema. Geniet van de schoonheid en kleurenrijkdom van deze Calluna vulgaris Beauty Ladies in pot terwijl hij een vleugje sfeer toevoegt aan je tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.