Calluna vulgaris Beauty Ladies in pot 3 kleuren

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calluna vulgaris Beauty Ladies is een plant die meerdere kleuren combineert in één pot. Deze plant heeft prachtige bloemen in drie verschillende kleuren, waardoor het een opvallende verschijning is. De kleuren variëren van zacht roze tot diep paars en levendig rood. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur aan je tuin of balkon. Het is een winterharde plant die bloeit van de late zomer tot de herfst en vereist weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calluna vulgaris Beauty Ladies behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar en is dus groenblijvend. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de herfst en winter wanneer veel andere planten hun bladeren verliezen. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek om de winterhardheid te bevorderen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Zolang je hem op een zonnige plek zet en regelmatig water geeft, zal hij goed gedijen. Daarnaast heeft hij weinig verzorging nodig en bloeit hij langdurig.

  De Calluna vulgaris Beauty Ladies in pot 3 kleuren heeft voldoende ruimte nodig in de tuin om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plek met voldoende zonlicht en goede afwatering. Houd bij het planten rekening met de volwassen hoogte en breedte van de plant.

  Calluna vulgaris kan het beste groeien op een zonnige plek en zal minder goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien. Als de plant te lang in de schaduw staat, kan dit leiden tot verminderde groei en bloei.

  De plant heeft 1 à 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen of te veel water te geven.

  Ja, Calluna vulgaris is een plant die vlinders en bijen aantrekt vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze insecten aan te trekken. Let op: het is belangrijk om de plant in de volle zon te plaatsen voor een optimale bloei.

  Ja, de Calluna vulgaris is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectar en pollen. Het is een inheemse soort die helpt bij het verrijken van de bodem en het bevorderen van de groei van andere planten. De plant draagt dus bij aan de diversiteit en het natuurlijke ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit normaal gesproken van augustus tot en met november en de bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Calluna vulgaris kan goed tegen de volle zon en verdraagt zowel zon als halfschaduw. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg er wel voor dat de grond niet uitdroogt bij warm weer.

  Nee, Calluna vulgaris is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege de bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  De Calluna vulgaris is niet geluidsdempend. Het is een plant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Als u op zoek bent naar geluidsdempende planten, kunt u beter kiezen voor andere soorten tuinplanten.

 • Tuinplanten kunnen in het voorjaar worden gesnoeid om de vorm te behouden en om dode takken te verwijderen. Snoei met behulp van een scherpe snoeischaar de verdroogde bloemen en takken tot aan de basis van de plant. Over het algemeen groeit de plant goed terug na de snoeibeurt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water aan de wortels en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen. In de winter minder water geven dan in de zomer.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Voeg indien nodig tijdens het groeiseizoen wat meststof toe om de plant van voedingsstoffen te voorzien.

  Om optimaal te groeien heeft de Calluna vulgaris Beauty Ladies in pot 3 kleuren behoefte aan een goed doorlatende en zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van turf en zand kan helpen de juiste bodemkwaliteit te creëren.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Calluna vulgaris hebben over het algemeen weinig winterbescherming nodig, maar het kan helpen om ze te beschermen tegen strenge vorst door ze bijvoorbeeld te bedekken met wat bladeren of een lichte mulch. Wees voorzichtig met het gebruik van plastic hoesjes, omdat dit de luchtcirculatie kan beperken en schimmelgroei kan veroorzaken. Zorg er ook voor dat de plant goed is bewaterd voordat de vorst begint.

  Deze plant heeft behoefte aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een speciale meststof voor tuinplanten. Gebruik geen meststof met een te hoog stikstofgehalte om verbranding te voorkomen. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze soort tuinplanten. Gebruik een laagje mulch van ongeveer 5-10 cm rondom de plant. Dit zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Deze planten groeien het beste in zure grond met een PH-waarde van ongeveer 4,5 tot 6. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd kalkrijke grond. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met speciale meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook kan je regelmatig de plant inspecteren op tekenen van ongedierte en deze handmatig verwijderen. Tot slot kan je ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals neemolie of pyrethrine.

 • Omschrijving

  De Calluna vulgaris Beauty Ladies is een plant die meerdere kleuren combineert in één pot. Deze plant heeft prachtige bloemen in drie verschillende kleuren, waardoor het een opvallende verschijning is. De kleuren variëren van zacht roze tot diep paars en levendig rood. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur aan je tuin of balkon. Het is een winterharde plant die bloeit van de late zomer tot de herfst en vereist weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.