Heteropanax chinensis

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Heteropanax chinensis is een grote, groenblijvende struik of kleine boom met glanzende, gelobde bladeren en een bossige groeivorm. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een opvallende textuur. In de zomer produceert de plant kleine witte bloemen gevolgd door zwarte bessen in de herfst. Het is een sierlijke plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende bodems en halfschaduw. Heteropanax chinensis is een populaire keuze voor het aanplanten van tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist matig water en helder, indirect licht. Regelmatig stoffen van de bladeren en af en toe voeden met plantenvoeding zal de plant gezond houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden evenveel licht krijgen. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen.

  "Heteropanax chinensis" houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek met halfschaduw tot schaduw om verbranding van de bladeren te voorkomen. Overmatige blootstelling aan de zon kan schade aan de plant veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om gezond te blijven. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant bloeit in de maanden september en oktober en de bloei duurt ongeveer twee weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het zuiveren van de lucht in uw huis of kantoor. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke chemicaliën zoals formaldehyde en benzeen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale omgeving voor de plant om goed te gedijen als kamerplant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en grootte onder controle te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken en knip eventuele uitlopers weg. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar voordat de plant begint te groeien.

  Geef de plant regelmatig water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen. In de winter heeft de plant minder water nodig.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Een mix van compost, turf en zand zorgt voor een optimale groeiomgeving voor deze kamerplant.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voedingsstoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatige bemesting om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding. Houd de bladeren stofvrij door ze af en toe af te nemen met een vochtige doek.

  Om de plant schoon te maken, gebruik een zachte vochtige doek om stof van de bladeren af te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken. Regelmatig afnemen houdt de plant gezond en stofvrij.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid dient matig te zijn voor deze plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en regelmatig te besproeien met water. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De bodem waarin deze plant groeit, moet een licht zure tot neutrale pH hebben. Een pH tussen 5,5 en 7 wordt aanbevolen voor een optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren met geschikte meststoffen.

  Kamerplanten zoals deze vragen om regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof elke 2-4 weken voor een gezonde groei en bloei. Let op de aanbevolen dosering en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Heteropanax chinensis is een grote, groenblijvende struik of kleine boom met glanzende, gelobde bladeren en een bossige groeivorm. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een opvallende textuur. In de zomer produceert de plant kleine witte bloemen gevolgd door zwarte bessen in de herfst. Het is een sierlijke plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende bodems en halfschaduw. Heteropanax chinensis is een populaire keuze voor het aanplanten van tuinen en parken vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.