Pennisetum 'Purple Baron'

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pennisetum 'Purple Baron' is een prachtige siergras met diepgroen blad en opvallende paarse pluimen. De bladeren zijn lang en smal, en vormen een mooi contrast met de donkerpaarse bloemen. Deze grassoort is winterhard en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het is een echte blikvanger in de tuin en trekt vlinders en bijen aan. Pennisetum 'Purple Baron' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed in indirect zonlicht en vereist regelmatig water geven. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig problemen zal geven.

  Ja, de Pennisetum 'Purple Baron' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de grootte van de pot. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de plant op een plek waar het zacht licht ontvangt. Het directe felle zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om optimaal te kunnen groeien. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is belangrijk voor deze kamerplant.

  De plant bloeit meestal in de maanden juli tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant heeft een luchtzuiverende werking en draagt bij aan een gezondere binnenlucht. Het helpt verontreinigende stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te filteren. Het zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en helpt de plant gezond te blijven. Doch kan de plant wat lagere temperaturen ook goed verdragen.

 • De Pennisetum 'Purple Baron' dient in het voorjaar te worden gesnoeid om dode of beschadigde stelen te verwijderen en de vorm van de plant te behouden. Eenmaal per jaar snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om de stelen dicht bij de basis af te knippen.

  Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond opgedroogd is. Verminder de watergift in de wintermaanden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Regelmatig bemesten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en het liefst rijk aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water gegeven wordt. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik een meststof voor kamerplanten om de groei te bevorderen.

  Veeg regelmatig stof van de bladeren met een zachte vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik een milde plantenspray om eventuele plagen te behandelen.

  De Pennisetum 'Purple Baron' dient op een lichte plek te worden geplaatst, bij voorkeur in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt om goed te gedijen. Vermijd te weinig licht, omdat dit de groei en kleur van de plant kan beïnvloeden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze kamerplant moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel bij te sturen met speciale meststoffen.

  Kamerplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten, volg de aanbevolen dosering op de verpakking en bemest de planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting moet vermeden worden, omdat dit schade aan de wortels kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  Pennisetum 'Purple Baron' is een prachtige siergras met diepgroen blad en opvallende paarse pluimen. De bladeren zijn lang en smal, en vormen een mooi contrast met de donkerpaarse bloemen. Deze grassoort is winterhard en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het is een echte blikvanger in de tuin en trekt vlinders en bijen aan. Pennisetum 'Purple Baron' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.