Angelonia Angelmist Pink

Angelonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Angelonia Angelmist Pink is een prachtige en sierlijke bloeiende plant met lichtroze bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan tot 30-40 cm hoog worden. De plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Angelonia Angelmist Pink gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een ideale keuze voor bloembedden, borders of containers en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is niet winterhard en kan niet worden blootgesteld aan temperaturen onder het vriespunt. Het is het beste om de plant binnenshuis te beschermen tegen koude temperaturen. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en is bestand tegen warme temperaturen. Het moet regelmatig worden bemest voor optimale groei.

  De Angelonia Angelmist Pink heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om gezonde groei te bevorderen. Het is ideaal om de plant in goed doorlatende grond te poten.

  Angelonia Angelmist Pink groeit het beste in de volle zon of in de halfschaduw. Het kan echter ook groeien in de schaduw, maar zal waarschijnlijk minder bloemen produceren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op voldoende water en voedingsstoffen als hij in de schaduw staat.

  Tuinplanten zoals deze hebben ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en de nectarrijke bloemen. Het aanplanten van deze plant kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag de vlinders en bijen willen helpen.

  Ja, Angelonia Angelmist Pink is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders met zijn nectarrijke bloemen. Het draagt bij aan de diversiteit van planten in de tuin en bevordert een gezonde ecologische balans. Het creëert een bloeiende omgeving die verschillende soorten dieren aantrekt.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 5 maanden duren.

  Ja, Angelonia Angelmist Pink kan goed tegen de volle zon. Deze plant gedijt het beste in direct zonlicht. Het is dus een ideale keuze voor zonnige tuinen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  De Angelonia Angelmist Pink plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Je kunt beter kiezen voor andere planten als je geluid wilt dempen in je tuin.

 • Deze plant hoeft meestal niet te worden gesnoeid, tenzij om dode of beschadigde delen te verwijderen. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar voor de groeiperiode begint. Bij het snoeien kunnen bloemen en bladeren worden afgeknipt om een compactere vorm te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water bij voorkeur in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingstoffen in de potgrond.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde. Vermijd zware en kleiachtige grond, aangezien dit kan leiden tot wateroverlast.

  De Angelonia Angelmist Pink gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant op een beschutte plek en geef regelmatig water.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Zorg voor een dikke laag mulch rond de plant en eventueel een beschermende doek bij strenge vorst. Plaats de plant op een beschutte plek om de kans op vorstschade te verminderen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verdorde bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant eens in de paar weken een beetje mest om de groei te bevorderen.

  De plant heeft een lichte bemesting nodig in het voorjaar, bijvoorbeeld met organische mestkorrels. Geef niet te veel mest, dit kan leiden tot overbemesting. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen rond de plant helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De plant Angelonia Angelmist Pink groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te compact. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan ervoor zorgen dat de plant optimaal groeit.

  Om ongedierte bij deze tuinplant te bestrijden, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op tekenen van insecten. Een milieuvriendelijke manier om ongedierte te bestrijden is door ze met de hand te verwijderen of door ze weg te spoelen met water. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen om ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Angelonia Angelmist Pink is een prachtige en sierlijke bloeiende plant met lichtroze bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan tot 30-40 cm hoog worden. De plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Angelonia Angelmist Pink gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een ideale keuze voor bloembedden, borders of containers en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.