Nemesia 'Poetry Blue'

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia 'Poetry Blue' is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige blauwe bloemen en een lichte vanillegeur. De bloemen hebben een opvallende donkere vlek in het midden, wat zorgt voor een mooi contrast. Deze plant is perfect voor in bloembakken, borders of als bodembedekker in de tuin. 'Poetry Blue' bloeit van het voorjaar tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en zonlicht nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal afvallen in de winter. Het is een eenjarige plant.

  De plant is redelijk winterhard en kan temperaturen van -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Kan het beste worden gekweekt in een gematigd klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is af en toe bemesting aan te raden voor een gezonde groei.

  Nemesia 'Poetry Blue' heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om goed te groeien. Plant de bloem in goed doorlatende grond op een zonnige plek in de tuin. Over het algemeen houdt de plant van wat luchtige ruimte om zich heen.

  Nemesia 'Poetry Blue' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en kan de groei vertragen.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Zorg ervoor dat de grond niet te droog of te nat is door regelmatig te controleren. Het is belangrijk om de planten water te geven bij de wortels om de gezondheid van de plant te behouden.

  Ja, Nemesia 'Poetry Blue' trekt vlinders en bijen aan dankzij de geurige bloemen en nectar die ze produceren. Het is een perfecte toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Nemesia 'Poetry Blue' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen en vlinders met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insectensoorten. Daarnaast kan het helpen om de diversiteit van planten in de tuin te vergroten.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is een tuinplant die goed kan groeien in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet te eten.

  Nee, de plant Nemesia 'Poetry Blue' is niet geluidsdempend.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit kan gedaan worden door simpelweg de bloemstengels meteen onder de bloem af te knippen. Snoei daarnaast ook af en toe de plant lichtjes terug om de groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de wortels en vermijd bladbesproeiing.

  Gebruik bij het planten van deze tuinplant een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Voeg eventueel wat organische meststof toe voor een optimale groei en bloei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk dat de bodem goed waterdoorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde is ideaal voor een optimale groei en bloei. Zorg daarnaast voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Geschikt voor in de border of in potten op het terras.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Je kan de plant beschermen door een laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winter niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed gedraineerde grond op een zonnige locatie. Regelmatig water geven in droge periodes en dode bloemen verwijderen bevordert de bloei. Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig te bemesten.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch Nemesia 'Poetry Blue' planten in de lente kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers als mulch. Breng een laag van ongeveer 5 cm aan rondom de plant, maar laat ruimte vrij rond de stengels om verstikking te voorkomen.

  De bodem voor deze tuinplant moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het houdt niet van te zure grond en kan daar niet goed gedijen. Het is aanbevolen om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig kalk toe te voegen.

  Voor Tuinplanten kunnen gebruikelijke ongediertebestrijdingsmethoden worden toegepast, zoals het handmatig verwijderen van ongedierte, het gebruik van insecticiden of het inzetten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Nemesia 'Poetry Blue' is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige blauwe bloemen en een lichte vanillegeur. De bloemen hebben een opvallende donkere vlek in het midden, wat zorgt voor een mooi contrast. Deze plant is perfect voor in bloembakken, borders of als bodembedekker in de tuin. 'Poetry Blue' bloeit van het voorjaar tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en zonlicht nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.