Anthurium (Andreanum Grp) Red Victory

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Red Victory is een prachtige kamerplant met glanzende rode bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant heeft een elegante uitstraling en kan bloeien gedurende lange periodes, waardoor het een populaire keuze is voor in huis. De bloemen van de Anthurium Red Victory hebben een opvallende vorm en trekken de aandacht in elke ruimte. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid zijn belangrijk voor een gezonde groei van de Anthurium Red Victory.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Anthuriums zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen goed bij kamertemperatuur en hebben regelmatig water nodig, maar vermijd te veel water geven. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Red Victory heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant het liefst op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant voor een raam op het oosten of westen te zetten.

  Een Anthurium heeft ongeveer één keer per week water nodig. Controleer regelmatig of de grond niet te nat is en pas de watergift aan indien nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte plek met indirect zonlicht. Te veel felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18°C en 22°C. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en beschutte plek staat.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Red Victory bloeit gedurende het hele jaar. De bloeiperiode kan enkele maanden duren. Dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden zoals belichting en verzorging.

  Ja, Anthurium planten zijn luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De planten absorberen schadelijke stoffen en produceren zuurstof. Het regelmatig verzorgen van de plant zal de luchtzuiverende eigenschappen optimaliseren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zorgen voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg er daarom voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen verwijderen door de stengels tot aan de basis af te knippen. Snoei ook eventuele beschadigde of dode bladeren regelmatig weg om de plant gezond te houden. Overmatige snoei kan de groei van de plant verminderen, dus snoei alleen wanneer dat nodig is.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de plant niet met zijn wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond uitdroogt, vooral tijdens warme periodes.

  De Anthurium houdt van een luchtige potgrond die goed vocht kan vasthouden. Gebruik een mengsel dat geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te compact.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Red Victory heeft een lichtvochtige, goed doorlatende bodem nodig. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft graag een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Red Victory heeft een glanzend blad dat regelmatig stof kan verzamelen. Maak de bladeren voorzichtig schoon met een vochtige doek om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van sprays of chemicaliën, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Anthurium (Andreanum Grp) Red Victory heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei en bloeiresultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen profiteren van het licht.

  De Anthurium gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen om de groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant in een warme omgeving te houden om te voorkomen dat de bladeren beschadigd raken.

  Een luchtvochtigheid tussen de 60% en 80% wordt aanbevolen voor kamerplanten zoals deze. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral tijdens de wintermaanden. Regelmatig besproeien kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Anthurium houdt van een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig meten van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  Voor een goede groei en bloei van deze plant is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een organische meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Bemest de plant tijdens de groeiperiode ongeveer eens per maand, maar verminder de hoeveelheid mest in de winterperiode.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Red Victory is een prachtige kamerplant met glanzende rode bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant heeft een elegante uitstraling en kan bloeien gedurende lange periodes, waardoor het een populaire keuze is voor in huis. De bloemen van de Anthurium Red Victory hebben een opvallende vorm en trekken de aandacht in elke ruimte. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid zijn belangrijk voor een gezonde groei van de Anthurium Red Victory.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.