Anthurium Baby Pearl

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Baby Pearl is een prachtige en compacte kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en kleine, witte bloemen die lijken op parels. Deze plant heeft een elegante uitstraling en kan bloeien gedurende meerdere maanden. De Anthurium Baby Pearl houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Deze plant is perfect voor het toevoegen van een vleugje luxe en schoonheid aan je interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Baby Pearl is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft weinig water en licht nodig en is bestand tegen verschillende temperaturen. Het is een perfecte keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig licht ontvangen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan beter op een plek staan met indirect licht. Een te felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Anthurium Baby Pearl houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te vermijden dat hij te dicht bij airconditioning of verwarming staat. Het is aan te raden om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht.

  Anthurium Baby Pearl bloeit gewoonlijk in de maanden maart tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar duurt meestal enkele weken tot maanden.

  Ja, de Anthurium Baby Pearl is luchtzuiverend. Het is een kamerplant die helpt om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Anthurium Baby Pearl groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Temperaturen buiten deze range kunnen de groei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte locatie in huis te plaatsen.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen door ze dicht bij de stam af te knippen. Snoei ook regelmatig de uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in natte grond staan. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Anthurium Baby Pearl gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de potgrond niet te laten uitdrogen, maar ook niet te laten verzadigen met water.

  De Anthurium Baby Pearl gedijt het beste in een goed doorlatende potgrondmix die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van zware kleigrond, omdat dit de wortels kan verstikken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een goede groei. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken kun je het stof voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Vermijd hierbij de bloemen en bladeren. Zorg ervoor dat de plant geen natte bladeren heeft om schimmelvorming te voorkomen.

  De Anthurium Baby Pearl heeft graag veel indirect zonlicht en kan goed gedijen in een lichte ruimte. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is aan te raden de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig zonlicht ontvangen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen boven de 25 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en bescherm hem tegen temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet idealiter tussen de 60% en 70% liggen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Te droge lucht kan leiden tot uitgedroogde bladeren en groeiproblemen.

  De Anthurium Baby Pearl gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en waar nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Anthurium Baby Pearl hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting, want dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Anthurium Baby Pearl is een prachtige en compacte kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en kleine, witte bloemen die lijken op parels. Deze plant heeft een elegante uitstraling en kan bloeien gedurende meerdere maanden. De Anthurium Baby Pearl houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Deze plant is perfect voor het toevoegen van een vleugje luxe en schoonheid aan je interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.