Fittonia Mosaic Springtime

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fittonia Mosaic Springtime is een prachtige en levendige kamerplant met kleine, gekartelde bladeren in verschillende tinten groen en roze. De bladeren hebben een opvallend mozaïekpatroon dat lijkt op een schilderij. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor op een bureau of plank. Het is een makkelijke plant om te verzorgen, met regelmatig water geven en een lichte plek zonder direct zonlicht. De Fittonia Mosaic Springtime brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant niet in direct zonlicht te plaatsen. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in kamertemperatuur.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Te weinig licht kan zorgen voor een minder gezonde groei van de plant.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Het is aan te raden om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt of in de buurt van een raam op het noorden of oosten. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren.

  Ja, ik hou van warmte. Ik gedij het beste in een omgeving met een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Koudere temperaturen kunnen mijn groei en gezondheid beïnvloeden.

  De "Fittonia Mosaic Springtime" bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het bladoppervlak van de plant zorgt voor de opname van schadelijke stoffen en het afgeven van zuurstof. Het regelmatig water geven en het voorkomen van stof op de bladeren helpt de plant optimaal te functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden en beschermd te houden tegen tocht. Plaats de plant niet in de buurt van koude ramen of deuren.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren moeten worden verwijderd. Gebruik een scherpe, schone schaar of mes om de bladeren af te knippen. Zorg ervoor dat de snijwonden schoon zijn om infecties te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. In de winter kan de plant met mate water krijgen.

  De Fittonia Mosaic Springtime heeft behoefte aan potgrond die goed doorlatend is en een lichte zuurgraad heeft. Een mengsel van potgrond en grof zand zorgt voor een goede drainage. Het is belangrijk om de potgrond vochtig, maar niet drassig te houden.

  De Fittonia Mosaic Springtime gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zurige pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien met water zorgt voor een hogere luchtvochtigheid.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Laat de bladeren daarna goed drogen om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of chemicaliën op de bladeren, dit kan de plant beschadigen.

  De Fittonia Mosaic Springtime heeft het liefst indirect licht en kan ook gedijen in lichtere schaduw. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de zon staat om verbranding van het blad te voorkomen. Te weinig licht kan leiden tot een minder weelderige groei en een verlies van de opvallende kleuren van het blad.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt rond de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tochtige plekken en koude temperaturen onder de 15 graden Celsius te vermijden.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn en de plant kan goed gedijen in een vochtige omgeving. Het helpt om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de buurt van de plant. Het voorkomen van droge lucht zal de gezondheid van de plant ten goede komen.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals de "Fittonia Mosaic Springtime" moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof of een speciale meststof voor groene planten. Volg nauwkeurig de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Fittonia Mosaic Springtime is een prachtige en levendige kamerplant met kleine, gekartelde bladeren in verschillende tinten groen en roze. De bladeren hebben een opvallend mozaïekpatroon dat lijkt op een schilderij. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor op een bureau of plank. Het is een makkelijke plant om te verzorgen, met regelmatig water geven en een lichte plek zonder direct zonlicht. De Fittonia Mosaic Springtime brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.