Fittonia Mosaic Purple Angel

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fittonia Mosaic Purple Angel is een prachtige kamerplant met levendige paarse en groene bladeren. De bladeren hebben een opvallend mozaïekpatroon wat de plant een unieke uitstraling geeft. Deze plant houdt van een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht, en regelmatig water geven is belangrijk. Het is een compacte plant die perfect is voor een kleinere ruimte en gemakkelijk te verzorgen is. De Fittonia Mosaic Purple Angel voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig een beetje water geven is voldoende voor deze plant.

  De Fittonia Mosaic Purple Angel heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht ontvangt om gezond te blijven. Plaats de plant bij voorkeur dicht bij een raam.

  De plant heeft minimaal één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect licht. Plaats de plant daarom het beste op een locatie met helder, maar gefilterd licht. Wees voorzichtig met te veel zonlicht, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de Fittonia Mosaic Purple Angel houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht, vermijd tocht en koude temperaturen. Het regelmatig besproeien van de plant helpt ook om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Fittonia Mosaic Purple Angel bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot september. De bloei kan een paar weken duren.

  Ja, Kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en kunnen de luchtkwaliteit in huis verbeteren door schadelijke stoffen te filteren. De Fittonia Mosaic Purple Angel staat er om bekend dat hij de luchtvochtigheid verhoogt, wat ook positief kan zijn voor de luchtkwaliteit. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant helpt bij het behouden van zijn luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en zal bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het snoeien van de plant is niet noodzakelijk, maar je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen met een scherpe schaar. Dit zal de plant er gezonder uit laten zien en de groei bevorderen. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De Fittonia Mosaic Purple Angel gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Het is belangrijk om de plant regelmatig van voeding te voorzien tijdens het groeiseizoen. Het is aan te raden om de potgrond af en toe te vervangen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodemvochtigheid constant blijft en voorkom wateroverlast. Verse potgrond wordt aanbevolen bij het verpotten van de plant.

  Deze plant vereist regelmatig water geven om de grond vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Plaats de plant op een lichte locatie, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant gezond houden.

  Om stof en vuil van de bladeren te verwijderen, kun je de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een vochtige spons. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de bladeren niet beschadigd raken tijdens het schoonmaken. Regelmatig schoonmaken zal de plant helpen om goed te kunnen ademen en gezond te blijven.

  De "Fittonia Mosaic Purple Angel" plant heeft helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Plaats de plant in een lichte ruimte, zoals een vensterbank.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante en gematigde temperatuur.

  De Fittonia Mosaic Purple Angel heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid van de omgeving tussen de 50-70% ligt. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of de plant op een kiezelplateau te plaatsen met water eronder.

  De Fittonia Mosaic Purple Angel gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Fittonia Mosaic Purple Angel is een prachtige kamerplant met levendige paarse en groene bladeren. De bladeren hebben een opvallend mozaïekpatroon wat de plant een unieke uitstraling geeft. Deze plant houdt van een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht, en regelmatig water geven is belangrijk. Het is een compacte plant die perfect is voor een kleinere ruimte en gemakkelijk te verzorgen is. De Fittonia Mosaic Purple Angel voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.