Fittonia Mosaic Purple Snow Anne

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fittonia Mosaic Purple Snow Anne is een kamerplant met opvallende paarse en groene bladeren met een mozaïekpatroon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en blijft laag, waardoor het ideaal is voor kleine ruimtes of als hangplant. De bladeren hebben een zachte structuur en zijn gemakkelijk te onderhouden door regelmatig water te geven en te zorgen voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Deze plant brengt een vleugje kleur en levendigheid in elke kamer en is een goede keuze voor liefhebbers van unieke en decoratieve planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Fittonia Mosaic Purple Snow Anne is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke plant die goed gedijt in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen profiteren van het licht.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droogte.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect licht. Felle zonnestralen kunnen bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met helder maar gefilterd licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken en koude temperaturen te houden. Het is aanbevolen om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  De Fittonia Mosaic Purple Snow Anne bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze CO2 omzetten in zuurstof. Het regelmatig water geven en een goede lichtinval bevorderen deze eigenschappen.

  De plant gedijt het best op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Deze plant hoeft niet vaak gesnoeid te worden, maar als dat wel nodig is, kan je overbodige of dode bladeren voorzichtig verwijderen met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vochtigheid behoudt na het snoeien. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of de zomer.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant doorweekt is. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de bladeren niet nat te maken tijdens het water geven.

  Voor de Fittonia Mosaic Purple Snow Anne is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed doorlatend is. Een mix van potgrond met wat perliet of zand kan helpen de waterafvoer te verbeteren. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Fittonia Mosaic Purple Snow Anne gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het is aan te raden om af en toe de bodem te bemesten met een geschikte kamerplantenmeststof.

  De Fittonia Mosaic Purple Snow Anne heeft behoefte aan regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig de bladeren besproeien helpt bij het behouden van de luchtvochtigheid.

  De bladeren van deze plant kunnen stof en vuil verzamelen, waardoor de plant er minder fris uitziet. Het is daarom belangrijk om de bladeren regelmatig voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Dit helpt de plant om gezond en sterk te blijven.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd te felle zonnestralen. Zorg ervoor dat de plant niet in de schaduw staat, want dit kan de groei belemmeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 13 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals de Fittonia Mosaic Purple Snow Anne gedijen het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant ook niet in de buurt van radiatoren of andere droge warmtebronnen.

  De Fittonia Mosaic Purple Snow Anne gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest de planten meestal om de twee tot vier weken, afhankelijk van de behoeften van de plant.

 • Omschrijving

  De Fittonia Mosaic Purple Snow Anne is een kamerplant met opvallende paarse en groene bladeren met een mozaïekpatroon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en blijft laag, waardoor het ideaal is voor kleine ruimtes of als hangplant. De bladeren hebben een zachte structuur en zijn gemakkelijk te onderhouden door regelmatig water te geven en te zorgen voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Deze plant brengt een vleugje kleur en levendigheid in elke kamer en is een goede keuze voor liefhebbers van unieke en decoratieve planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.