Fittonia Mosaic Whisper

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fittonia Mosaic Whisper is een prachtige kamerplant met opvallende zachte groene bladeren en fijne witte nerven. Deze plant staat bekend om zijn unieke en levendige bladtekening, die doet denken aan een mozaïekpatroon. De Fittonia Mosaic Whisper gedijt goed in een lichtvochtige omgeving en dient regelmatig water te krijgen. Het is een ideale plant voor in huis of op kantoor, waar hij een vleugje frisheid en kleur toevoegt aan de ruimte. De bladeren van de Fittonia Mosaic Whisper hebben een zachte textuur en kunnen variëren in grootte, waardoor elke plant een unieke uitstraling heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Fittonia Mosaic Whisper is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft nauwelijks verzorging nodig. Het is belangrijk dat de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Het regelmatig besproeien van de bladeren zorgt ervoor dat de plant gezond blijft.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer één keer per week. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om te controleren of de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  De Fittonia Mosaic Whisper houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de plant beschadigen en uitdrogen.

  Ja, de Fittonia Mosaic Whisper houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De Fittonia Mosaic Whisper bloeit meestal in de lente en zomermaanden, van april tot augustus. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen of tocht. Het behouden van een constante temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Gebruik een scherpe schaar of mes om de bladeren net boven de bladknoop af te knippen. Vermijd te veel snoeien om de groei en gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water via de bodem en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmel te voorkomen. Laat de grond niet uitdrogen, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan.

  De Fittonia Mosaic Whisper gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of bij te voeden met speciale Kamerplantenmest.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Het regelmatig vervangen van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de plant bemesten zal bijdragen aan een gezonde groei.

  Het is belangrijk om stof van de bladeren van deze plant af te vegen met een vochtige doek om de bladporiën vrij te houden. Het is ook aan te raden om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen. Mocht de plant erg vies worden, dan kan deze voorzichtig worden afgespoeld onder lauw water.

  De Fittonia Mosaic Whisper heeft behoefte aan helder, indirect licht, vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd fel zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Deze kamerplant gedijt goed bij natuurlijk licht en kan ook gedijen in ruimtes met kunstmatige verlichting.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Probeer grote temperatuurschommelingen te vermijden en zet de plant niet in de buurt van tochtige plekken. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tochtige plekken te houden.

  Kamerplanten zoals de Fittonia Mosaic Whisper gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig sproeien of plaatsen op een schoteltje met water kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Een luchtvochtigheid van 50-60% wordt aanbevolen voor deze plant.

  De Fittonia Mosaic Whisper gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voeg indien nodig een speciale potgrond voor kamerplanten toe om de juiste zuurgraad te behouden.

  Voor deze plant wordt aanbevolen om eens in de twee weken vloeibare meststof te geven tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger stikstofgehalte om de bladgroei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant geen teveel aan meststoffen krijgt om verbranding van de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Fittonia Mosaic Whisper is een prachtige kamerplant met opvallende zachte groene bladeren en fijne witte nerven. Deze plant staat bekend om zijn unieke en levendige bladtekening, die doet denken aan een mozaïekpatroon. De Fittonia Mosaic Whisper gedijt goed in een lichtvochtige omgeving en dient regelmatig water te krijgen. Het is een ideale plant voor in huis of op kantoor, waar hij een vleugje frisheid en kleur toevoegt aan de ruimte. De bladeren van de Fittonia Mosaic Whisper hebben een zachte textuur en kunnen variëren in grootte, waardoor elke plant een unieke uitstraling heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.