Vriesea 'Snowwhite'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Snowwhite' is een prachtige tropische plant met opvallende witte bloemen. De plant heeft lange smalle bladeren die een heldergroene kleur hebben. De bloemen van de Vriesea 'Snowwhite' vormen een mooie en decoratieve top op de lange steel. De plant gedijt goed in lichte en warme omstandigheden en kan ook goed groeien in een tropische kas. De Vriesea 'Snowwhite' is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten vanwege zijn elegante uitstraling en bijzondere bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot verkleurde bladeren en een slechte groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen het water geven goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De felle zon wordt niet aangeraden voor deze plant, omdat het de bladeren kan beschadigen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Op die manier zal de plant goed gedijen.

  Ja, je houdt van warmte. Het beste gedij je bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat je niet in de buurt van tocht of koude lucht staat.

  Deze plant bloeit meestal vanaf januari tot en met maart en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten zoals de Vriesea 'Snowwhite' helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Ze kunnen bijdragen aan een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, de plant geeft de voorkeur aan een standplaats tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht of extreme temperatuurschommelingen staat.

 • Kamerplanten zoals deze hebben geen specifieke snoei nodig. Eventueel verwelkte bladeren kunnen voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt.

  De Vriesea 'Snowwhite' heeft weinig water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant niet te laten uitdrogen. Geef eens in de 1-2 weken water.

  Kies een goed doorlatende potgrond voor deze plant om ervoor te zorgen dat de wortels niet te nat worden. Vermijd potgrond met te veel voedingsstoffen, aangezien dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft door regelmatig te controleren en indien nodig water te geven.

  Kamerplanten zoals Vriesea 'Snowwhite' hebben behoefte aan een goed doorlatende potgrond met veel luchtigheid. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zwaar is. Een mix van potgrond en perlite of grof zand kan helpen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt door ze af te stoffen met een zachte doek of ze voorzichtig af te spoelen onder lauw water. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zal de plant helpen om goed te blijven groeien en gezond te blijven.

  De Vriesea 'Snowwhite' heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de plant af en toe te draaien voor gelijkmatige belichting van alle kanten.

  De Vriesea 'Snowwhite' gedijt het beste bij een kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, aangezien dit schade kan veroorzaken. Pas op voor tocht, dit kan ook negatieve gevolgen hebben voor de plant.

  De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij het gedijen van deze plant. Een luchtvochtigheid van minimaal 50-60% wordt aanbevolen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan de plant regelmatig besproeid worden met water.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale pH-middelen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf de lente tot de herfst. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Geef de plant in de wintermaanden geen extra voeding, omdat de groei dan vaak stil staat.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Snowwhite' is een prachtige tropische plant met opvallende witte bloemen. De plant heeft lange smalle bladeren die een heldergroene kleur hebben. De bloemen van de Vriesea 'Snowwhite' vormen een mooie en decoratieve top op de lange steel. De plant gedijt goed in lichte en warme omstandigheden en kan ook goed groeien in een tropische kas. De Vriesea 'Snowwhite' is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten vanwege zijn elegante uitstraling en bijzondere bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.