Vriesea 'Lion'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Lion' is een exotische en kleurrijke plant met langwerpige bladeren die in een rozet groeien. De bladeren hebben een opvallende rode kleur aan de onderkant en zijn groen aan de bovenkant. In het midden van de rozet groeit een opvallende bloeistengel met helderrode bloemen. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een lichte plek met indirect zonlicht. De Vriesea 'Lion' is een prachtige toevoeging aan elke kamer of kantoor en zorgt voor een tropische uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Vriesea 'Lion' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist een lichte omgeving en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de bloemkelk regelmatig met water bij te vullen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Houd er rekening mee dat te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om te wachten tot de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat er geen water in de bladoksels blijft staan om rot te voorkomen.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht. Het is raadzaam de plant uit de felle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Beperk de blootstelling aan direct zonlicht om de plant gezond te houden.

  Ja, Vriesea 'Lion' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht en extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een bevoorrechte locatie met voldoende licht en warmte.

  Deze soort bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren voordat de bloemen verwelken.

  Ja, Kamerplanten staan er over het algemeen om bekend dat ze de lucht kunnen zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden. Zorg voor een constante en gematigde temperatuur voor optimale groei.

 • Het snoeien van kamerplanten kan nodig zijn om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei met scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen. Vermijd het snoeien van gezonde bladeren, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water in de zomer, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. In de winter heeft de plant minder water nodig, dus controleer de grond voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Vriesea 'Lion' wordt aangeraden om kwalitatieve potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Het is belangrijk dat de potgrond lichtvochtig gehouden wordt, maar overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de lente of zomer te verpotten in verse potgrond.

  De Vriesea 'Lion' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het regelmatig bemesten van de plant zal ook bijdragen aan een goede bodemkwaliteit.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in ruimtes met veel indirect zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. De plant regelmatig besproeien met lauw water zal de luchtvochtigheid om de plant heen verhogen.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of harde schoonmaakmiddelen, gebruik liever water. Controleer regelmatig op eventuele spintmijten of andere plagen en neem zo nodig maatregelen.

  Vriesea 'Lion' heeft helder, indirect licht nodig en vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant in een ruimte met voldoende licht om zijn mooie kleuren te behouden en te gedijen. Water geven is ook belangrijk om de plant gezond te houden.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt, omdat dit schade kan veroorzaken aan de plant. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft en vermijd tocht en temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet idealiter tussen de 50% en 60% liggen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schoteltje met water te zetten. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid te controleren, vooral in de winter wanneer de lucht droger kan zijn.

  De plant heeft een licht zure tot neutrale bodem nodig voor optimale groei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem in de gaten te houden en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt over het algemeen aanbevolen voor kamerplanten.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Geef de plant in de lente en zomer vaker mest dan in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Lion' is een exotische en kleurrijke plant met langwerpige bladeren die in een rozet groeien. De bladeren hebben een opvallende rode kleur aan de onderkant en zijn groen aan de bovenkant. In het midden van de rozet groeit een opvallende bloeistengel met helderrode bloemen. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een lichte plek met indirect zonlicht. De Vriesea 'Lion' is een prachtige toevoeging aan elke kamer of kantoor en zorgt voor een tropische uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.