Guzmania 'Jack Kuranda'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Jack Kuranda' is een tropische plant met opvallende rood-gele bloemen in een kelkvormige bloeiwijze. De plant heeft lange, smalle groene bladeren die in een rozetvorm uit de basis groeien. Het is een epifytische plant, wat betekent dat hij van nature groeit op andere planten maar ook goed gedijt in een pot met orchideeëngrond. Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat er water in de kelk blijft staan om rotting te voorkomen. De Guzmania 'Jack Kuranda' is een prachtige toevoeging aan een interieur en brengt een vleugje tropische sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Guzmania 'Jack Kuranda' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur. Regelmatig besproeien en voeden zal de plant gezond houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warmere maanden.

  Kamerplanten zoals Guzmania hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Ook is het goed om regelmatig de bladeren te besproeien met water.

  De Guzmania 'Jack Kuranda' houdt niet van direct zonlicht en is het beste op zijn plek in een ruimte met helder indirect licht. Felle zon kan schade toebrengen aan de bladeren van deze plant. Het is daarom aan te raden om de plant uit de directe zon te plaatsen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 °C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen.

  De Guzmania bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de individuele plant.

  Ja, de Guzmania is een luchtzuiverende plant die helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale omstandigheden voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Guzmania te snoeien, omdat de bladeren meestal niet teruggroeien. Verwijder alleen dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te maken en te controleren op ongedierte.

  De Guzmania 'Jack Kuranda' heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant water op de grond en vermijd dat er water in de rozet van de bladeren blijft staan.

  De Guzmania 'Jack Kuranda' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Gebruik bij voorkeur een mengsel van orchideeëngrond en potgrond voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit voor deze kamerplant moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn. Het is belangrijk dat de potgrond licht zuur is en voldoende voedingsstoffen bevat. Het is aan te raden om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat er water in de kelk blijft staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren schoonmaken met een vochtige doek helpt de plant gezond te houden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant kun je een zachte doek gebruiken en deze voorzichtig afnemen. Je kunt ook de bladeren besproeien met water om ze te reinigen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Deze plant heeft helder indirect licht nodig en dient uit direct zonlicht te worden geplaatst. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan licht. Overmatige blootstelling aan fel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Houd de plant weg van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

  De Guzmania 'Jack Kuranda' heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Een luchtvochtigheid van rond de 60-70% is ideaal voor deze plant.

  Kamerplanten zoals de Guzmania 'Jack Kuranda' gedijen het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Een optimale zuurgraad zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben weinig voedingsstoffen nodig en kunnen goed gedijen op een standaard potgrond. Het is belangrijk om matig te bemesten, bijvoorbeeld eens per maand in de lente en zomer met een vloeibare meststof. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met het bemesten van kamerplanten.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Jack Kuranda' is een tropische plant met opvallende rood-gele bloemen in een kelkvormige bloeiwijze. De plant heeft lange, smalle groene bladeren die in een rozetvorm uit de basis groeien. Het is een epifytische plant, wat betekent dat hij van nature groeit op andere planten maar ook goed gedijt in een pot met orchideeëngrond. Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat er water in de kelk blijft staan om rotting te voorkomen. De Guzmania 'Jack Kuranda' is een prachtige toevoeging aan een interieur en brengt een vleugje tropische sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.