Verbena Aztec Dark Pink Magic

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Aztec Dark Pink Magic is een prachtige en kleurrijke plant met donkerroze bloemen die in de zomer bloeien. Het heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 20-30 centimeter. Deze plant gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig. Het is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en containers. Verbena Aztec Dark Pink Magic trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Verbena Aztec Dark Pink Magic is niet groenblijvend, wat betekent dat de bladeren van deze plant in de winter zullen afvallen. Het is een eenjarige plant die meestal in de lente en zomer bloeit en daarna afsterft. Deze plant dient dus elk jaar opnieuw geplant te worden.

  Tuinplanten die winterhard zijn tot ongeveer -5 graden Celsius.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. het kan goed tegen droge en warme weersomstandigheden.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant een ruimte nodig van ongeveer 20-30 cm breed en 30-40 cm diep. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te groeien. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten.

  De plant gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in de halfschaduw. De groei en bloei zullen minder uitbundig zijn in de schaduw, maar de plant zal nog steeds redelijk goed groeien. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende licht krijgt, zelfs in de schaduw.

  De plant water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Dit kan betekenen dat de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig heeft. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Verbena Aztec Dark Pink Magic is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze voor een vlinder- en bijenvriendelijke tuin.

  Ja, Tuinplanten zoals de Verbena Aztec Dark Pink Magic dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze voorzien deze dieren van voedsel en dragen zo bij aan het ecosysteem in de tuin. Het bevorderen van biodiversiteit is hierdoor mogelijk met de aanwezigheid van deze plant.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 3-4 maanden duren.

  Ja, de Verbena Aztec Dark Pink Magic kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het heeft voldoende zonlicht nodig voor een optimale groei en bloei.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve eigenschappen in de tuin. Het consumeren van delen van de plant kan mogelijk schadelijk zijn.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid enigszins te dempen vanwege de dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter zal het effect niet significant zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Tuinplanten zoals deze hebben af en toe snoei nodig om de vorm en de gezondheid te behouden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Pas op dat je niet te diep snoeit, want dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  De Verbena Aztec Dark Pink Magic groeit het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Deze tuinplanten gedijen goed in een zonnige locatie.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende en voedselrijke bodem. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7. Plant de Tuinplanten op een zonnige locatie voor optimale groei.

  De Verbena Aztec Dark Pink Magic gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten moeten in de winter worden beschermd tegen vorst door ze te bedekken met een laag mulch of bladeren. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorstperiode begint. In koude klimaten kan het helpen om de plant naar een beschutte locatie te verplaatsen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en bloei te behouden.

  Tuinplanten zoals Verbena Aztec Dark Pink Magic hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof tijdens het groeiseizoen en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat voor een goede groei en bloei.

  Het is aan te raden om de Tuinplanten te mulchen met een laag organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruidgroei en verbetert de bodemstructuur. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-8 cm dik is en houd de mulch weg van de stam van de plant.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het gezond houden van de Tuinplanten.

  Bij het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep worden gebruikt om ongedierte te behandelen. Het is ook aan te raden om te zorgen voor een gezonde groeiomgeving voor de plant, zodat deze beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  Verbena Aztec Dark Pink Magic is een prachtige en kleurrijke plant met donkerroze bloemen die in de zomer bloeien. Het heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 20-30 centimeter. Deze plant gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig. Het is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en containers. Verbena Aztec Dark Pink Magic trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.