Calluna vulgaris in pot 3 kleuren

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris, ook wel bekend als struikheide, is een mooie plant die vaak in potten wordt geplant. Deze soort is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder paars, roze en wit. De plant heeft kleine, dichte bladeren en bloeit in de late zomer tot de vroege herfst. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Ideaal voor het creëren van een kleurrijke en sfeervolle tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Calluna vulgaris is een groenblijvende plant die het hele jaar door bladeren behoudt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de herfst en winter wanneer veel andere planten hun bladeren verliezen. Het is een sterke tuinplant die weinig onderhoud nodig heeft.

  Calluna is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Zorg voor voldoende beschutting en bedek de pot met bijvoorbeeld noppenfolie in de winter.

  Calluna vulgaris is een makkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en plaats de plant op een zonnige plek. Vermijd echter te veel water en droge lucht.

  Voor een Calluna vulgaris in pot met 3 kleuren heeft u een ruime pot nodig met een diameter van minimaal 20 cm. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Plaats de pot op een zonnige plek in de tuin of op het balkon.

  Calluna vulgaris groeit het beste op een plek met veel zonlicht. In de schaduw zal de groei van de plant beperkter zijn en de bloei minder uitbundig. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Calluna vulgaris heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de plant uitdroogt.

  Ja, Calluna vulgaris, ook bekend als Struikheide, is een vlinder- en bijenlokkende plant die veel bestuivers aantrekt vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het ondersteunen van biodiversiteit en het aantrekken van nuttige insecten. Planten zoals Struikheide kunnen een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van het ecosysteem in de tuin.

  Ja, Calluna vulgaris is goed voor de biodiversiteit omdat het kan dienen als voedselbron en schuilplaats voor verschillende insecten en vogels. Het toevoegen van verschillende kleuren in de pot kan de aantrekkelijkheid vergroten voor bestuivende insecten. Het is belangrijk om ook andere planten met verschillende bloeiperioden en vormen in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit vanaf de late zomer tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan tot wel zes weken duren.

  Ja, Calluna vulgaris kan goed tegen de volle zon. Het is een robuuste tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg er wel voor dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral in warme periodes.

  Nee, Calluna vulgaris is niet eetbaar, het is een sierplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het kan aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken als het wordt ingenomen. Het is belangrijk om alleen voedsel te eten dat specifiek voor consumptie is gekweekt.

  Sommige tuinplanten kunnen helpen bij het dempen van geluid door hun bladeren en takken. Het is echter aan te raden om specifiek te zoeken naar planten die bekend staan om hun geluidsdempende eigenschappen voor het beste resultaat. Over het algemeen kan gezegd worden dat planten met dichte bladeren en takken beter geluid kunnen absorberen.

 • Snoei de plant in het voorjaar lichtjes om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen af. Wees voorzichtig en snoei niet te diep om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmel te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet uit te laten drogen, vooral tijdens droge periodes.

  Het is belangrijk om voor de Calluna vulgaris in pot 3 kleuren potgrond te gebruiken die goed water doorlaat en rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een potgrond speciaal voor heideplanten voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet te nat.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal zijn. Voeg eventueel wat tuinturf toe voor een optimale groei. Zorg er ook voor dat de pot drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

  De Calluna vulgaris heeft een standplaats nodig in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze plant is geschikt voor zowel in de tuin als op het balkon of terras.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als deze in een pot staat. Zorg ervoor dat de pot goed is ingepakt of verplaats de plant naar een beschutte plek. Vermijd te allen tijde dat de wortels bevriezen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft. Plaats de plant op een plek met voldoende zonlicht en geef eens in de zoveel tijd wat plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten in potten is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten in het voorjaar en in de zomermaanden om de bloeiperiode te stimuleren.

  Mulchen van de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Kies voor een organisch materiaal zoals boomschors of compost voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om de luchttoevoer naar de wortels niet te belemmeren.

  De plant, ook wel bekend als struikkamperfoelie, gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Deze planten zijn gevoelig voor kalk in de bodem en zullen niet goed groeien in te alkalische grond.

  Zorg voor een goede drainage en vermijd te veel water geven om ongedierte zoals wortelluis te voorkomen. Controleer regelmatig op bladluizen en spint. Gebruik indien nodig milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Calluna vulgaris, ook wel bekend als struikheide, is een mooie plant die vaak in potten wordt geplant. Deze soort is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder paars, roze en wit. De plant heeft kleine, dichte bladeren en bloeit in de late zomer tot de vroege herfst. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Ideaal voor het creëren van een kleurrijke en sfeervolle tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.