Gerbera 'Kameleo Orange'

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gerbera 'Kameleo Orange' is een prachtige bloeiende plant met grote en opvallende oranje bloemen. De bloemblaadjes hebben een zachte en fluweelachtige textuur, waardoor ze er extra mooi uitzien. Deze Gerbera staat bekend om zijn sterke steel en lange houdbaarheid, waardoor het een populaire keuze is voor boeketten en decoratie. De 'Kameleo Orange' is een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of bloemenveld. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en levendige omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Gerbera 'Kameleo Orange' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale eisen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, de plant in indirect zonlicht te plaatsen en af en toe dood blad te verwijderen. Als deze basisverzorging wordt gegeven, zal de plant goed gedijen.

  Ja, de Gerbera heeft veel licht nodig, het liefst staat de plant op een plek met veel zonlicht. Plaats de plant dus op een zonnige standplaats in huis om te zorgen dat hij voldoende licht krijgt. Als de plant te weinig licht krijgt, kunnen de bloemen en bladeren gaan verwelken.

  De Gerbera heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Gerbera 'Kameleo Orange' houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een plek met indirect zonlicht of halfschaduw is ideaal voor deze kamerplant.

  Ja, de Gerbera 'Kameleo Orange' houdt van warmte en gedijt het beste op een warme en zonnige plek in huis. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden en hem niet bloot te stellen aan plotselinge temperatuurschommelingen. Het regelmatig draaien van de plant om gelijkmatige blootstelling aan zonlicht te bevorderen wordt aanbevolen.

  De Gerbera 'Kameleo Orange' bloeit vanaf de lente tot aan het begin van de herfst. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Deze plant is een populaire keuze als kamerplant vanwege de mooie bloemen.

  ja, gerbera's zijn luchtzuiverende planten. Ze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en goed onderhouden van de plant is belangrijk voor optimale luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de Gerbera 'Kameleo Orange' houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

 • Om de plant gezond te houden, kun je regelmatig dode bloemen en bladeren verwijderen. Snoei daarnaast lange stelen tot net boven een nieuw blad om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht heeft na het snoeien om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de wortels niet in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de bladeren nat worden tijdens het besproeien.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende en lichtzure potgrond. Gebruik een mix van potgrond voor bloeiende planten en voeg eventueel wat vermiculiet toe voor extra drainage. Vervang de potgrond jaarlijks of voeg nieuwe voedingsstoffen toe om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit van de Gerbera 'Kameleo Orange' moet goed doorlatend zijn en een pH-waarde hebben tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen en organisch materiaal bevat voor een gezonde groei van de plant. Het is aan te raden om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet direct in de zon. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u zachtjes het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Vergeet niet regelmatig de plant te controleren op eventuele ziektes of plagen.

  De Gerbera 'Kameleo Orange' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. Zet de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet ongeveer tussen de 40% en 60% liggen om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant weg te houden van tochtige plekken. Te hoge of te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals bladverlies of schimmel.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 pH. Een licht zure tot neutrale bodem is geschikt voor de meeste Kamerplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  De Gerbera heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Gerbera 'Kameleo Orange' is een prachtige bloeiende plant met grote en opvallende oranje bloemen. De bloemblaadjes hebben een zachte en fluweelachtige textuur, waardoor ze er extra mooi uitzien. Deze Gerbera staat bekend om zijn sterke steel en lange houdbaarheid, waardoor het een populaire keuze is voor boeketten en decoratie. De 'Kameleo Orange' is een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of bloemenveld. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en levendige omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.