Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia Micronetta Purple is een prachtige plant met paarse bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen zijn klein van formaat maar talrijk aanwezig, wat zorgt voor een weelderige uitstraling. Deze dahlia is perfect voor in borders, potten of als snijbloem in boeketten. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een rijke bloei gedurende het hele groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een zomerbloeiende plant die in het voorjaar opnieuw zal groeien. Het is belangrijk om de dahlia's in de herfst uit de grond te halen en vorstvrij te bewaren.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -3 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden te beschermen tegen vorst. Planten in potten zijn gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  De Dahlia Micronetta Purple is een gemakkelijke plant in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten om luchtcirculatie mogelijk te maken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Dahlia Micronetta Purple groeit het beste op een plek met veel zonlicht. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei.

  De Dahlia Micronetta Purple heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Afhankelijk van het weer en de grond kan de behoefte aan water variëren.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze insecten aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om biodiversiteit te bevorderen en nuttige bestuivers aan te trekken.

  Dahliaplanten trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen kunnen dienen als voedselbron voor verschillende insecten en vogels. Door het creëren van een bloeiende omgeving help je bij het behoud van biodiversiteit.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple bloeit vanaf juli tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloeiperiode kan variëren tussen de 8 tot 10 weken. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode in de tuin.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. De plant zal goed groeien en bloeien met voldoende zonlicht.

  Nee, Dahlia's zijn giftig en niet geschikt voor consumptie door mensen of dieren. Het eten van de bloemen of bladeren kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, veel tuinplanten hebben het vermogen om geluid te dempen vanwege hun bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Deze eigenschap kan bijdragen aan een rustige en ontspannende sfeer in de tuin.

 • Het snoeien van de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple is niet nodig, tenzij je de plant wilt verjongen of de vorm wilt behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Knip in het najaar de stengels tot bij de grond af en bewaar de knollen vorstvrij.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Water geven aan de wortelzone en vermijd bladnatheid om schimmelziekten te voorkomen.

  Het is belangrijk om bij het planten van deze tuinplant te kiezen voor potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond de juiste pH-waarde heeft voor een optimale groei en bloei van de plant. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan ook helpen bij het behouden van de gezondheid van de plant.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Een lichtvochtige bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple heeft een standplaats in de volle zon nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Deze tuinplanten zijn geschikt om te planten in borders, bloembedden of potten.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om ze in de winter te beschermen tegen vorst. Dek de plant af met een laag mulch of gebruik winterbescherming zoals vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De Dahlia gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest voor een gezonde groei.

  Voed de plant regelmatig met een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Bemest de plant niet te vaak om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik een laag organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers rond de planten om de voordelen van mulchen te maximaliseren. Het mulchmateriaal moet elk jaar worden vernieuwd om de planten gezond en gelukkig te houden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Voor het bestrijden van ongedierte op deze tuinplanten kun je gebruik maken van natuurlijke oliën zoals neemolie of insecticidale zeep. Ook regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van problemen. Als de plaag te groot wordt, kan het nodig zijn om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

 • Omschrijving

  De Dahlia Micronetta Purple is een prachtige plant met paarse bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen zijn klein van formaat maar talrijk aanwezig, wat zorgt voor een weelderige uitstraling. Deze dahlia is perfect voor in borders, potten of als snijbloem in boeketten. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een rijke bloei gedurende het hele groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.