Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Zalm'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Zalm' is een prachtige kamerplant met gedraaide bladeren en opvallende bloemen. De bloemen zijn zalmkleurig en hebben een gevlamd patroon, wat zorgt voor een speels en decoratief effect. Deze plant bloeit voornamelijk in de herfst en de winter en voegt een vrolijke touch toe aan elke ruimte. Het is een compacte plant die gemakkelijk te verzorgen is en weinig eisen stelt aan zijn omgeving. Ideaal voor liefhebbers van kleurrijke en bijzondere planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Zalm' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.

  Ja, de Cyclaam heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, bijvoorbeeld voor een raam op het noorden. Een gebrek aan licht kan leiden tot minder bloei en gezonde groei van de plant.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Zalm' heeft behoefte aan regelmatig, maar matig water geven. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen kun je één keer per week water geven, maar controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Zalm' houdt niet van direct zonlicht en zal het beste gedijen op een plek met indirect licht. Te veel felle zon kan ervoor zorgen dat de bladeren verbranden en de plant kan uitdrogen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het enige bescherming heeft tegen de zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen die tussen de 18-24 graden Celsius liggen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van september tot maart en bloeit ongeveer vier tot zes weken.

  Ja, cyclamen hebben de eigenschap om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit zorgt voor een schonere en gezondere lucht in huis. Het regelmatig verzorgen van de plant draagt bij aan een optimaal luchtzuiverend effect.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan plotselinge temperatuurschommelingen.

 • De plant dient na de bloei regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en eventueel beschadigde bladeren met behulp van een scherpe snoeischaar. Let op dat er altijd groene bladeren overblijven om de plant van voedingsstoffen te voorzien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op voor te veel water geven. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkvrij water.

  Deze kamerplant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Een pot met drainagegaten is daarom aanbevolen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een lichtzure bodem met een goede luchtigheid. Vermijd te natte of te droge grond om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afnemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat je de bloemen en wortels niet beschadigt tijdens het schoonmaken. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele ziektes of plagen.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur van 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. 's Nachts kan de temperatuur iets dalen, maar vermijd temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor deze plant dient gematigd te zijn, met een ideale luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de plant niet op een te droge plek staat, maar vermijd ook te hoge luchtvochtigheid om schimmelvorming te voorkomen. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant op peil te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een speciale kamerplantenmeststof. Geef tijdens de groeiperiode van de plant extra voeding, maar verminder dit in de winter. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de plant.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Zalm' is een prachtige kamerplant met gedraaide bladeren en opvallende bloemen. De bloemen zijn zalmkleurig en hebben een gevlamd patroon, wat zorgt voor een speels en decoratief effect. Deze plant bloeit voornamelijk in de herfst en de winter en voegt een vrolijke touch toe aan elke ruimte. Het is een compacte plant die gemakkelijk te verzorgen is en weinig eisen stelt aan zijn omgeving. Ideaal voor liefhebbers van kleurrijke en bijzondere planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.