Euphorbia pulcherrima 'Alreddy Red'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima 'Alreddy Red' is een kerstster met helderrode bloemblaadjes en groene bladeren. Deze plant is een populaire keuze voor de kerstperiode vanwege zijn opvallende rode kleur. De 'Alreddy Red' variant heeft een compacte en bossige groeiwijze, waardoor hij goed past in kleine ruimtes. Het is belangrijk om de kerstster op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven om hem gezond te houden. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij voldoende zonlicht en bescherming tegen de kou krijgt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en voldoende licht. Ook is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Alreddy Red' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een zonnige locatie, maar vermijd felle middagzon om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht krijgt. Te veel zon kan bladeren beschadigen.

  Ja, ik hou van warmte. Ik gedij het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius en ik vind het fijn als ik in een warme en lichte kamer sta. Zorg ervoor dat ik niet in de buurt van tochtige plekken sta, daar hou ik niet van.

  De plant bloeit meestal van november tot januari en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Alreddy Red' is luchtzuiverend. Het kan helpen bij het verwijderen van verontreinigende stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in uw huis.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden om zijn gezondheid te behouden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

 • Het is niet noodzakelijk om de Euphorbia pulcherrima 'Alreddy Red' te snoeien, omdat deze plant van nature compact en bossig groeit. Mocht de plant echter te groot worden, dan kunnen oude en lelijke takken in het voorjaar worden weggeknipt. Zorg ervoor dat je altijd scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Alreddy Red' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een drassige omgeving staan. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen tussen waterbeurten in. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren.

  Euphorbia pulcherrima 'Alreddy Red' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te verpotten met verse potgrond.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale zuurtegraad. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een voedzame bodem met voldoende organische materie voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik tijdens de groeiperiode eens in de 2 weken wat plantenvoeding.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan de plant beschadigen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Alreddy Red' doet het goed op een lichte standplaats, bij voorkeur met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor een gelijkmatige groei en bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Te lage of te hoge temperaturen kunnen leiden tot bladval en bloemverlies.

  De luchtvochtigheid moet rond de 60-70% liggen. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Bij te droge lucht kunnen de bladeren uitdrogen en bruin worden.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te alkalische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde groei. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem te testen voordat je de plant in de grond zet.

  Kamerplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor kamerplanten, volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus bemest met mate.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima 'Alreddy Red' is een kerstster met helderrode bloemblaadjes en groene bladeren. Deze plant is een populaire keuze voor de kerstperiode vanwege zijn opvallende rode kleur. De 'Alreddy Red' variant heeft een compacte en bossige groeiwijze, waardoor hij goed past in kleine ruimtes. Het is belangrijk om de kerstster op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven om hem gezond te houden. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij voldoende zonlicht en bescherming tegen de kou krijgt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.