Aglaonema 'Silver Bay'

Aglaonema

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aglaonema 'Silver Bay' is een prachtige kamerplant met groen en zilver getinte bladeren. De bladeren hebben een ovale vorm en zijn opvallend glanzend. De plant is relatief makkelijk te verzorgen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Aglaonema 'Silver Bay' is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve uitstraling. Deze plant voegt een vleugje elegantie en frisheid toe aan elke ruimte waarin hij wordt geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in de schaduw en heeft maar af en toe water nodig. Te veel verzorging kan zelfs schadelijk zijn voor deze plant.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Het kan goed groeien bij kunstlicht in huis. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de schaduw staat.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de standplaats. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Aglaonema 'Silver Bay' houden niet van direct zonlicht. Ze gedijen het beste op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken en de plant beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De Aglaonema 'Silver Bay' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot een maand.

  Ja, de Aglaonema 'Silver Bay' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en verbetert zo de luchtkwaliteit in huis. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht kunnen zuiveren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en welzijn. Het is belangrijk om de plant hieraan bloot te stellen om hem gezond te houden.

 • Je kunt de plant snoeien door dode of beschadigde bladeren af te knippen met een scherpe schaar of mes. Verwijder ook eventueel verkleurde bladeren om de plant er gezond uit te laten zien. Snoeien kan het beste plaatsvinden in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Gebruik een potgrond voor kamerplanten met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te vullen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Een mengsel van potgrond en perliet of scherp zand kan helpen bij een goede drainage. Het is belangrijk om de plant niet te vaak water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en doet het goed op een lichte plek, uit direct zonlicht. Af en toe water geven en regelmatig de bladeren stofvrij maken is voldoende voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt door ze af te nemen met een vochtige doek of door ze voorzichtig af te spoelen onder de douche. Vermijd direct zonlicht op de natte bladeren om verbranding te voorkomen. Regelmatig stof verwijderen voorkomt ook ziektes en bevordert de gezondheid van de plant.

  De "Aglaonema 'Silver Bay'" plant heeft voldoende helder, indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een ruimte met veel natuurlijk licht voor optimale groei. Te weinig licht kan de groei vertragen en de bladeren doen verkleuren.

  Deze plant gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-23°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen. Regelmatig controleren op eventuele temperatuurschommelingen is aan te raden om de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet gemiddeld tot hoog zijn om optimale groei en gezondheid te bevorderen. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plantenbak op een lichte bak met water te zetten. Het handhaven van een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor de meeste kamerplanten.

  Deze plant prefereert een bodem met een lichtzure tot neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor de groei en gezondheid van deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Aglaonema 'Silver Bay' is een prachtige kamerplant met groen en zilver getinte bladeren. De bladeren hebben een ovale vorm en zijn opvallend glanzend. De plant is relatief makkelijk te verzorgen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Aglaonema 'Silver Bay' is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve uitstraling. Deze plant voegt een vleugje elegantie en frisheid toe aan elke ruimte waarin hij wordt geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.