Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical White'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum 'Musical White' is een kleinbloemige variant van de Cyclamen plant en heeft prachtige witte bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende het bloeiseizoen. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de witte bloemen. De 'Musical White' variant staat bekend om zijn elegante uitstraling en lange bloeiperiode. Het is een populaire keuze voor binnenshuis als kamerplant of als decoratieve plant voor op terrassen en balkons.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij eenvoudig in onderhoud. Geef hem regelmatig water, zet hem op een lichte plek maar niet in direct zonlicht, en verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical White' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical White' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek worden geplaatst met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical White' houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur van rond de 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Water geven op kamertemperatuur en regelmatig benevelen helpt de plant gezond te houden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical White' bloeit meestal in de wintermaanden, van december tot maart. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, de Cyclamen plant staat erom bekend luchtzuiverende eigenschappen te hebben. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door giftige stoffen uit de lucht te filteren. Het is dus een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te veel schommelt. Zorg voor een constante en aangename omgevingstemperatuur.

 • De plant hoeft normaal gesproken niet gesnoeid te worden. Verwijder wel regelmatig dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan deze in het voorjaar worden verpot.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant doordrenkt is. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant nooit te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in lichtvochtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de plant regelmatig voeding te geven tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende, vochtige en humusrijke bodem. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te bemesten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek. Je kunt ook de plant onder de douche zetten en de bladeren afspoelen met lauw water. Zorg ervoor dat de plant goed kan opdrogen voordat je hem terugzet op zijn plek.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei en bloei. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Houdt van een gematigde kamertemperatuur tussen 15 en 20 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht. Kan in de wintermaanden wel profiteren van iets koelere temperaturen.

  Deze plant gedijt goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid binnenshuis. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd echter te hoge luchtvochtigheid om schimmelvorming te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical White' prefereren een neutrale tot licht zure bodem met een pH van 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben tijdens de groeiperiode behoefte aan regelmatige bemesting met een speciale kamerplantenmeststof. Het is belangrijk om de doseringsinstructies op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Geef de plant alleen bemesting tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum 'Musical White' is een kleinbloemige variant van de Cyclamen plant en heeft prachtige witte bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende het bloeiseizoen. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de witte bloemen. De 'Musical White' variant staat bekend om zijn elegante uitstraling en lange bloeiperiode. Het is een populaire keuze voor binnenshuis als kamerplant of als decoratieve plant voor op terrassen en balkons.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.