Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Elektra Pink'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Elektra Pink' is een prachtige kamerplant met opvallende, roze dubbele bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en glanzende bladeren die een aanvulling vormen op de bloemen. De 'Elektra Pink' bloeit van de lente tot de herfst en heeft weinig onderhoud nodig. Dit maakt het een perfecte keuze voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. Plaats de Begonia op een heldere plek, maar vermijd direct zonlicht om de bloemen te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Begonia (Elatior Grp) is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten. Daarnaast kan de plant af en toe wat voeding gebruiken voor een goede groei.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Elektra Pink' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het vermijden van direct zonlicht is ook belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Begonia heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Begonia houdt niet van direct zonlicht, het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een lichte en warme plek te plaatsen zonder direct zonlicht.

  Deze plant houdt van warmte en voelt zich het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Koude tocht kan de plant beschadigen, dus zorg voor een constante en warme omgevingstemperatuur.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Elektra Pink' bloeit meestal van de lente tot aan de herfst. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden. Gedurende deze periode produceert de plant continue bloemen.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Elektra Pink' is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te absorberen en om te zetten in schone zuurstof.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt dode of verwelkte bloemen regelmatig verwijderen door ze voorzichtig af te knippen. Snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden of om de groei te bevorderen. Let op dat je niet te veel bladeren of bloemen tegelijkertijd verwijdert, zodat de plant voldoende energie overhoudt om te groeien.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Elektra Pink' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt en vermijd dat er water op de bladeren komt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant groeit het beste in potgrond die goed vocht doorlaat en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Elektra Pink' groeit het beste in een goed doorlatende, vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is aan te raden om regelmatig voeding toe te dienen om de groei en bloei te bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, terwijl de grond vochtig blijft. Mest de plant tijdens het groeiseizoen elke 2 weken en verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Houd de luchtvochtigheid hoog door de plant af en toe te besproeien en vermijd tocht.

  De bladeren van deze plant kunnen stofvrij gemaakt worden met een zachte doek of een plantenspuit met lauw water. Eventuele dode bloemen kunnen voorzichtig worden verwijderd om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ongedierte en indien nodig te behandelen.

  Zet de plant op een lichte plek, vermijd direct zonlicht. Een plek met helder, indirect licht is ideaal voor de groei van de plant. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige belichting van alle kanten.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte, aangezien dit de groei kan beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een warme en goed verlichte plek te plaatsen om gezond te houden.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Elektra Pink' heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rondom de plant minimaal 60% is. Plaats een luchtbevochtiger in de ruimte als de luchtvochtigheid te laag is.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Elektra Pink' gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde plantengroei.

  Kamerplanten zoals Begonia's hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van ongeveer maart tot september. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Pas op dat je niet te veel meststof geeft, dit kan leiden tot bladverbranding en andere problemen.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Elektra Pink' is een prachtige kamerplant met opvallende, roze dubbele bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en glanzende bladeren die een aanvulling vormen op de bloemen. De 'Elektra Pink' bloeit van de lente tot de herfst en heeft weinig onderhoud nodig. Dit maakt het een perfecte keuze voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. Plaats de Begonia op een heldere plek, maar vermijd direct zonlicht om de bloemen te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.