Anthurium (Andreanum Grp) Avento

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Avento is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en felrode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Deze Anthuriumvariëteit staat bekend om zijn lange bloeiperiode en opvallende uitstraling. De Avento gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is een vrij makkelijk te verzorgen plant en kan een vleugje kleur en elegantie toevoegen aan elk interieur. Anthuriums worden ook wel flamingobloemen genoemd vanwege hun unieke bloemvorm en heldere kleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij gematigd licht. Regelmatig schoonmaken van de bladeren zal helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Avento heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant uit de directe zon te houden om bladverbranding te voorkomen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Avento heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt beter bij helder, indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met helder licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Avento houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren. Anthuriums staan bekend om hun langdurige bloei.

  Ja, de Anthurium plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groei- en bloeicondities. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een gezonde groei van de plant.

 • Het is niet noodzakelijk om de Anthurium (Andreanum Grp) Avento te snoeien, maar als dit toch gewenst is, knip dan met schone en scherpe snoeischaar eventuele dode bladeren of bloemen weg. Zorg ervoor dat de plant niet te veel gesnoeid wordt om de groei niet te belemmeren en de bloei te stimuleren. Wees voorzichtig bij het snoeien om de gezondheid van de plant niet te schaden.

  De Anthurium Avento heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant water als de bovenlaag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  . De ideale potgrond voor deze plant is een luchtige en voedzame potgrond die goed water doorlaat, zoals een mengsel van potgrond en perlite. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij het verpotten een pot die ongeveer 20% groter is dan de huidige pot.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Avento heeft behoefte aan een goed doorlatende en lichtzure bodem. Gebruik bij voorkeur een mengsel van potgrond en orchideeëngrond voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Om de paar weken wat plantenvoeding geven tijdens de groeiperiode.

  Anthurium Avento kan het beste schoongemaakt worden door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Spuit de plant niet direct met water om vlekken op de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig stofvrij gemaakt wordt voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats hem niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of te hoge temperaturen. Kamerplanten gedijen het best bij constante, gematigde temperaturen.

  Een hoge luchtvochtigheid is essentieel voor de groei van kamerplanten, inclusief de Anthurium. De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 60% en 70%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Avento heeft het liefst een licht zure tot neutrale bodem. Een zuurgraad tussen de 5.5 en 6.5 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Anthurium heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof voor bloeiende planten, volgens de instructies op de verpakking. Geef de plant geen voeding in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Avento is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en felrode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Deze Anthuriumvariëteit staat bekend om zijn lange bloeiperiode en opvallende uitstraling. De Avento gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is een vrij makkelijk te verzorgen plant en kan een vleugje kleur en elegantie toevoegen aan elk interieur. Anthuriums worden ook wel flamingobloemen genoemd vanwege hun unieke bloemvorm en heldere kleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.