Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit, ook bekend als de kerstster, is een populaire sierplant tijdens de feestdagen vanwege zijn helder rode bloemen die doen denken aan de kleuren van Kerstmis. Deze plant heeft donkergroene bladeren en een compacte groeivorm, waardoor hij ideaal is voor in huis of op het terras. De Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit heeft weinig verzorging nodig en kan bloeien van november tot en met februari. Deze kerstster kan ook prima als cadeau worden gegeven aan vrienden en familie tijdens de feestdagen. Met zijn vrolijke uitstraling brengt deze plant zeker de kerstsfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale vereisten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt en vermijd tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en bloemen zal de plant gezond houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van teveel water. Het is beter om de plant minder vaak water te geven, zodat de wortels niet te nat worden. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en deze pas opnieuw water te geven als de bovenste laag opgedroogd is.

  De Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit houdt niet van direct zonlicht, het kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect en helder licht ontvangt.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen, uit de buurt van tocht en koude luchtstromen. Het is aan te raden om de plant weg te houden van warmtebronnen zoals radiatoren en direct zonlicht.

  De "Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit" bloeit typisch in de maanden november en december en de bloei kan tot ongeveer 8 weken duren.

  Ja, Kamerplanten staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is echter altijd beter om meerdere planten te combineren voor een optimaal resultaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk dat de omgevingstemperatuur stabiel blijft om de plant gezond te houden. Plaats de plant niet in de directe tocht of in de buurt van verwarmingsbronnen.

 • De plant kan na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Het regelmatig verpotten van de plant in verse potgrond bevordert de gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig maar niet te nat is. Het is verstandig om regelmatig te mesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant moet op een lichte plek staan maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water blijven staan. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  De bladeren van de plant kunnen af en toe stoffig worden, dus het is goed om ze af en toe af te nemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden om schimmel te voorkomen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht, bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen extreme temperaturen ervaart, zoals tocht of direct zonlicht. Houd de plant uit de buurt van tochtige plekken en koude ramen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, maar ook niet te vochtig. Een luchtvochtigheid van rond de 50% is ideaal voor deze kamerplant.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Te zure of te zure bodems kunnen de gezondheid van de plant beïnvloeden en groeiproblemen veroorzaken. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem pH kan helpen bij het behouden van een gezonde groei voor deze kamerplant.

  Kamerplanten hebben in het algemeen behoefte aan voeding tijdens de groeiperiode. Gebruik een vloeibare kamerplantenmest en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen, maar vermijd overbemesting.

 • Omschrijving

  Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit, ook bekend als de kerstster, is een populaire sierplant tijdens de feestdagen vanwege zijn helder rode bloemen die doen denken aan de kleuren van Kerstmis. Deze plant heeft donkergroene bladeren en een compacte groeivorm, waardoor hij ideaal is voor in huis of op het terras. De Euphorbia pulcherrima Christmas Spirit heeft weinig verzorging nodig en kan bloeien van november tot en met februari. Deze kerstster kan ook prima als cadeau worden gegeven aan vrienden en familie tijdens de feestdagen. Met zijn vrolijke uitstraling brengt deze plant zeker de kerstsfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.