Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Marble

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Marble is een prachtige kerstster met unieke witte en groene bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en blijft redelijk klein, waardoor het perfect is voor op tafel of in een vensterbank. De bladeren hebben een marmerachtig patroon wat een elegante uitstraling geeft aan de plant. Tijdens de kerstperiode is deze kerstster een populaire keuze vanwege zijn feestelijke uitstraling. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt om de bladeren mooi te laten groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en bloemen helpt de plant gezond te houden.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Marble heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Zet de plant daarom op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Deze plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt van indirect licht en gedijt het beste in helder, maar niet fel zonlicht. Bescherm de plant tegen direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een plek met veel natuurlijk licht maar vermijd directe blootstelling aan de zon.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Marble houdt van warmte en groeit het best bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat waar hij voldoende zonlicht kan krijgen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november en december en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Marble is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden, vermijd temperatuurwisselingen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingsbronnen.

 • De plant kan in het voorjaar of na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken voor een gezonde groei. Gebruik altijd scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten opdrogen en geef dan pas weer water. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water weg te laten lopen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en lichtzure grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant vereist een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Kamerplanten zijn gemakkelijk schoon te maken door stof af te nemen van de bladeren met een vochtige doek. Gebruik geen schurende of agressieve schoonmaakmiddelen, maar houdt de plant simpelweg stofvrij. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het best op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant niet te dicht bij een raam waar de zon direct op schijnt om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18-22°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij radiatoren of andere warmtebronnen staat.

  Deze plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze kamerplant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale meststoffen indien nodig. Een goed uitgebalanceerde pH-waarde zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft in het groeiseizoen eens per maand vloeibare mest nodig. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Stop met bemesten in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Marble is een prachtige kerstster met unieke witte en groene bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en blijft redelijk klein, waardoor het perfect is voor op tafel of in een vensterbank. De bladeren hebben een marmerachtig patroon wat een elegante uitstraling geeft aan de plant. Tijdens de kerstperiode is deze kerstster een populaire keuze vanwege zijn feestelijke uitstraling. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt om de bladeren mooi te laten groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.